Мариновани печени чушки

 С тази рецепта няма да преоткрия топлата вода, убедена съм че всяка домакиня има свой вариант на тази вкусотия. Но може да има и такива, които тепърва правят първите си стъпки в опознанието на магията, наречена кулинария. Ще се радвам, ако за тях, моята рецепта за тези ужасно вкусни чушки ще е от полза.



Продукти:
8-10 бр. хубави месести чушки

За марината:
2 клончета пресен босилек
4-5 скилидки чесън
60-70 мл олио
2 с.л. оцет
1/2 ч.л. захар
сол на вкус



Начин на приготвяне:
Чушките се изпичат на котлона или във фурната. Както са горещи, се слагат в найлонов плик до пълното им изстиване. След тази процедура много лесно ще обелите чушките без да ги нараните. В купичка пресоваме чесъна, босилека се нарязва на тънки ивички, слагаме  останалите продукти, леко разбъркваме с лъжица, не е нужно да се разбива.

Взимаме подходящо съдче, аз използвах пластмасова кутия с капак, така няма да вмиришите на чесън и оцет хладилника. Слагаме ред чушки и ги поливаме с нашата марината и после пак чушки, пак марината и така докато свършат продуктите. Затваряме кутията с капак и оставяме в хладилника за няколко часа да попият чушките от всичките аромати.






 Добър Апетит!

Коментари

  1. Мисля, че са страхотни! Вкъщи майка ми маринова пържени чушки, но аз избягвам пърженето, така че приветствам твоя вариант, Алечка. Да ви е много вкусно вкъщи, поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пържени и аз обичам, ама права си не е много полезно, но понякога може да се хапнат. Всичко което се прави с мярка, във всяко едно отношение е полезно и за душата, и за организма.
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Тази рецепта трябва да бъде съхранена, без значение на колко места я има и в какви варианти. Много ги обичам тези чушки, чушлета. Страхотно си направила, че си я запазила в кулинарната ти книга. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      Верно, че нищо ново под слънцето но такива простички неща са толкова вкусни!
      И от мен поздрави и прегръдки от петролния Каспий :))))

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации