15 юли 2014 г.

Спагетти с пиле и гъби в сметанов сос

Трябва да си призная. че не обичам много макаронините неща. Въпреки, че като малка много ги харесвах. Явно с възрастта вкусовите предпочитания се променят. Но има едно ястие което обичам.

Продукти:
Пилешко филе "Пеперуда" - 1 бр.
Гъби печурки - 250 гр.
Чесън 5 скилидки
500 мл течна сметана 20%
50 гр. кашкавал Гауда
50 гр. пармезан
3 с.л. топено краве масло/обикновенно краве масло
щипка сух риган
щипка млян черен пипер
щипка сол
1/2 пакет тънки спагетти
Начин на приготвяне:
Филето се нарязва на ивички и се запържва в маслото до леко златисто. Слагаме изчистините и измитите гъби,нарязани на 4, запържваме до пълното изпаряване на течността. Добавяме пресования чесън, обръщаме няколко пъти и заливаме с течната сметана, като котлона намаляваме на най-слабата му степен. Щом кипне, оставяме да покъкри около 5 минутки и изсипваме настъргания кашкавал. Разбъркваме до пълното разтопяване на кашкавала, изключваме котлона. Поръсваме с риган, сол, черен пипер. Оставяме за около 10 минутки под капак.


Спагетитте се сваряват в голямо количество подсолена вода. Изцеждат се, леко се минават със студената вода. Винаги го правя, защото така се измива не нужното нишесте. Слагам бучка краве масло и разбърквам.


Сервираме спагетитте отгоре поляти със сметановия сос, парчета пармезан и поръсени с малко сух риган.

Добър Апетит!

2 коментара:

  1. Аз съм на моментни настроения с пастата, но ето сега не бих могла да устоя:)! СТрахотна рецепта! Поздрави!

    ОтговорИзтриване