13 юли 2014 г.

Люти чушки "Балзамико"

В къщи много обичаме чушки - печени, пържени, пълнени, на салата и т.н. Ето една вкусна рецепта за чушки, подходящи за порцийка боб, картофена яхния или каквото душата ви обича.
Аз използвах средно люти чушки. Въпрос на вкус :)))

Продукти:
Люти чушки 10 бр.
6-7 скилидки чесън
6 с.л. зехтин
4 с.л. оцет "Балзамико"
щипка сол

Начин на приготвяне:

 Чесъна се пресова или счуква. Слагаме всички останали съставки без чушките, разбъркваме с вилица.

Измитите и подсушените чушки се изпичат направо на котлона. Може да го направите в сух тефлонов тиган, за мен на котлона е по вкусно. 

След като чушките са изпечени направо горещи се слагат към марината. Обилно се поливат от всички страни със сосчето.


Оставяме чушчиците за полвин час да си поемат от всичките миризми и сервираме.

Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар