Слънцето, Небето и Морето, а може би само Тя и Той...

Дълго се чудех трябва ли нещо да пиша и да нарушавам тази идилия. Защото, поне така се надявам, снимките сами говорят за себе си. Това бяха едни от най-страхотните 30 минути от моя живот. Толкова траеше залеза над нашето море. Море от другата му страна, брега на Грузия. Все бързам да публикувам, да напиша, но този път трябваше да минат поне 2 месеца и половина за да мога най-сетне да ти го покажа, приятелю.
Слънцето, Небето и Морето, а може би само Тя и Той.....за тези тримата, а може би двама или добро или нищо...
Замислял ли си се някога, приятелю..можели да бъде слънцето без небето, или без морето...А може би небето да съществува без слънцето или морето....Морето без небето, или може би без слънцето. Когато и да застанеш на брега на морето, ти винаги ще ги видиш заедно..сутрин, през дена или вечер..тези тримата са неразделни.

Имал ли си някога възможност, приятелю мой, да наблюдаваш залеза на слънцето, залеза над морето...Това е нещо невероятно, толкова страхотно, толкова вълшебно. Има мигове в живота, точно мигове, които остават за цял живот, като този залез. Ти цял живот от време на време ще се връщаш към този залез, ще си спомняш, как си стъпвал по пустиния плаж, как си вдъхвал всяка капка морски въздух. Ти толкова отдавна не си  виждал своето море, не си го чувал. Дори, по малко, си започнал да забравяш тази музика на вълните. Ти стоиш на празния плаж, на самия му край, вълните почти докосват нозете ти, но погледа ти устремен накъде там зад хоризонта. Небето е покрито с късове облаци, остатъци от облаци, след дълг и тежък шторм. Но по малко те отстъпват мястото си  на слънцето, отстъпват пред стихията наречена "Залез". Огромните червени езици на слънцето облизват небето. И колкото по низко е слънцето толкова по-червено небето.
Магия!!! Магията на природата!!!

В този свят съществуват само тези двамата, блуждаещи по празния плаж и търсещи своя изгубен живот.

Той, с тежките си крачки, стъпва бавно, мислейки за изгубеното си щастие някъде там, по пътя на объркания си живот. Дори небето усети тъгата му. Небето е свидетел на всичките събития на неговия живот. Свидетел на мъката и отчаянието. Свидетел на бавното възкръсване от пепелта на изгорелия живот.

Тя, безмълвно стои под последните лъчи на заминаващото слънце. Всичките й мечти са разбити с една дума, в един миг. Какво става с душата й, душа изгубела завинаги вярата си. Тя просто живее. Опитва се да се наслаждава на всяка минута от тук нататък. Опитва се да намери нов смисъл на тази планета, за да продължи да живее, въпреки изчезналата надежда за чудо.
Съдбата ще ги срещне рано или късно. И те ще опитат да построят своето малко щастието  с остатъците на душите си...

Днес имаме малка годишнина - 1 година от как сме официално - семейство Насирови.
Не смятам, че подписа дава някаква сигурност или укрепва отношенията.
 Бяхме семейство преди подписа и сме семейство и след.
Това беше нашия залез, който ще остане с нас завинаги.
Обичайте се, подкрепяйте се един друг!

Обичам ви!

Днес приятелю, снимките ми са с името ми...това не е "Кулинарно Пътешествие и още нещо..:)"..Това е моето пътешествие към себе си...Едно лирично отклонение...








































Миг от живота ни, който ще остане завинаги на тези снимки и в нашето съзнание. 30 минути от вечността. Така е било преди нас, така и сега. Когато дойде нашия ред да изживеем живота си - знам, че така ще бъде и след като си отидем от тука.

Чао!

Коментари

  1. Само ще помълча.............
    Съвършено!

    ОтговорИзтриване
  2. Издебна го и го хвана това безценно съкровище, а?
    Браво! Невероятни фотоси си заснела, Аля! Имаш няколко убийствени кадри, от които с удоволствие бих взаимствала някой за стената си в спалнята. Честно! Споделям чувствата ти, мила и ти желая скоро да успееш да уловиш с обектива си не по-малко вълшебни изгреви. Над същите води. И да сте четирима тогава! Нали знаеш?- "Нов изгрев-нов живот!" :)
    Целувки от мен и лека, сладка нощ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това бяха най-съвършените 30 минути от нашия живот. Защото в този миг разбрах колко е съвършена природата и колко е несъвършен човека...Благодаря Ирма, за голямата оценка на моята работа. Това може би едни от най-хубавите снимки които съм правила. Цяла седмица чаках този залез. чаках да се успокои морето и да мога да видя цялата красота. Знаех, че имам само полвин час и успях...Природата беше благосклона към мен.
      Благодаря за пожеланията!
      Прегръщам те силно!

      Изтриване
  3. Какви залези,каква красота......Нямам думи,мила Аля.
    Бъдете здрави,бъдете щастливи заедно под вашите красиви изгреви и залези.Обичайте се и се радвайте един на друг както досега,че и повече!
    Топла прегръдка от мен,миличка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Живе!
      исках да го споделя с приятели, с вас..Исках и вие макар само на снимка да го видите!
      Поздрави от Баку, мила!

      Изтриване
  4. Прекрасни, невероятни снимки Аля ... И колко хубаво си подредила мислите си ...
    Подписът разбира се е без значение, така си живеем вече 15 години с моята половинка и нашите прекрасни деца. Някой ден, и аз може да имам един такъв залез, изгрев, море ...
    Пожелавам ви този миг да е вечен Аля :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прегръщам те Виолета!
      В наше време много е трудно човек да създаде нещо, особено семейство..Истински се възхищавам на такива хора като вас. Щастие ви пожелавам, обикновено човешко семейно щастие...

      Изтриване
  5. Алечка, от сърце ви желая винаги да усещате хармонията да тананика нежно у двама ви... Няма по-хубаво от това! Бъдете здрави и щастливи, бъдете едно цяло и нека животът ви изгрее с нова и още по-голяма сила! Страхотни снимки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Герганче!
      Благодаря за милите думи и пожелания!
      Поздрави и прегръдки!

      Изтриване
  6. Аля...това е поста, който се появи, изчезна...и после обмисля толкова дълго, нали...?!?
    Поздравявам те за ова, че все пак го публикува. Ако не друго - това е смелост и начин да бъдеш ТИ!
    Прочетох отвъд думите и видях отвъд снимките, мила ми приятелко, усетих поне отчасти това, което е недоизказано и което е запечатала снимката, но е невидимо за човешкото око. Ти знаеш...и аз знам...
    Вселената в своето съвършенство отрежда хармония, дори в привидния хаос...има щастие невидимо за очите и невъзможно за описване. Освен всичко - щастието е и избор, осъзнаване на приоритети, понякога дори смирение...Аз знам, че семейство Насирови има всички предпоставки, необходими за да бъде щастливо - умове, сърца и любов. Дори съдбата нищо друго да не е отредила - и това е достатъчно, стига да е осъзнато. И друго - никога един живот не е провален, безмислен и празен, не и докато го има. И никога не се отказвайте от вярата и от мечтите си! Прегръщам ви силно. За миг поне бях там с вас - на този далечен и близък плаж, макар отстрани, но бях там!
    Много силни думи, много силни снимка, честит празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе...
      Преди да натисна копчето "Публикуване"..дълго мислех..Но после реших, че трябва да я покажа. Защото това съм аз..истинската аз..Снимките, думите..всичко това съм аз..и това което ти успя да прочетеш между редовете, също съм аз..Друга не мога да бъда, а и не искам.
      Благодаря ти за това.
      И ние ви прегръщаме силно!

      Изтриване
  7. Величествено, каква експлозия от цветове!!!! Няма какво да добавя, това са твоите мигове, благодаря ти, че ги сподели!

    ОтговорИзтриване
  8. Обожавам и залеза, и изгрева! Кадрите ти са невероятни!
    Аля, пожелавам ти много щастие, много любов и много подобни незабравими мигове!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации