Гъста пилешка супа
Пилешката супа е една от най-разпространените супи. Когато в къщи се готви пиле, някой части остават защото никой не ги яде. Всичко това събирам и слагам в камерата, докато не събера достатъчно за хубаво бульонче. Този път имах 2 гръбчета, кокалчета след обекостяването на месото, шийки и няколко крилца. Вие може да ползвате 1/4 пиле. Получи се много вкусна и ароматна златна супа.
Продукти:
1/4 пиле
4 картофа
1 морков
1 гл. стар лук
1 шепа спанак
1/2 вр. пресен магданоз
1/2 вр. пресен копър
шепа фиде
сол на вкус
25 гр. краве масло
3 с.л. олио
4-5 бр. дафинов лист
10 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Пилето се сварява с дафиновия лист и черния пипер. Бульона се прецежда през ситен гевгир. Моркова се настъргва на едро ренде и се запържва в мазнината, слагаме към него и лука. Задушаваме зеленчуците до леко златисто. Слагаме картофите на средни кубчета и обръщаме два пъти.
Сипваме прецедения бульон. Оставяме на слаб котлон да поври докато картофите не омекнат на половина. Месото се обезкостява. Нарязва се на ситни кубчета и се слага в супата. Слагаме фидето. Щом картофите и фидето омекнат, слагаме зелените подправки, нарязани на ситно и изключваме котлона. Оставяме нашата супичка под капак за около 30 минутки да си отпочине.
P.S. Винаги сервирам супата с лъжица заквасена сметана или кисело мляко, така ям супичките от дете. :)
Добър Апетит!
Еха, наистина златна тази супичка и на цвят и на вкус. Трябваше да я кръстиш "Златна пилешка супа". При теб съм на обяд, да знаеш:))) Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодарско!!!
ИзтриванеМи да взема да я препиша, Кате..Там където е гъста там е и златна..:))))))))))))
Алечка, вкъщи менюто е същото, вчера и аз правих пилешка супичка. А твоята наистина е златна, чудесна!
ОтговорИзтриванеПоздрави. :)
Благодаря, Герганче!
ИзтриванеТя пилешката май е най-подходяща за студените дни!
Ама че супичка, хем традиционна, дето всяка седмица почти правя, но пък и по-различна - много ми хареса! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЛюбима супа! :)))))
Изтриване