Зелена супа

След няколко дена отсъствие, понеже си бяхме на село :)))...завръщам се с една рецепта от свекърва ми за зелена супа. Много е лесна и много вкусна, стига да обичате зелените подправки.


Продукти:
1 връзка копър
1 връзка киселец
1 връзка кевер
1 връзка пресен кориндър
3-4 с.л. кръгъл ориз
3 глави  стар лук 
1 картоф
1 -2 с.л. топено краве масло
щипка млян черен пипер
щипка сол


 Начин на приготвяне:
Зелените подправки се измиват и се нарязват на ситно. Тази част от приготвянето на супата беше поръчана на  мъжа ми :))).

 Лука се нарязва на ситни кубчета и се запържва до златисто, след което  към него се сипва около 2,5л вряла вода. Аз имах телешки бульон и го използвах него. Веднага слагаме измития ориз. Щом ориза бъде почти готов, добавяме нарязания на средни кубчета картоф. След като картофа омекне, изсипваме цялата зеления. Слагаме сол, млян черен пипер. Оставяме да ври 5 минутки и изключваме котлона. 
Оставяме около 20 минутки нашата супа под капак да си отпочине. 
Сервираме с кисело мляко, бучка сиренце и парче топъл хлебец.

P.S. В тази супа може да се използват зелении по ваш избор и вкус.

Добър Апетит!

Коментари

  1. Eeeeee,най-накрая се върна :)))))))!И то как се върна....като хала!
    Супата е повече от прекрасна и тези дни ще я приготвя ако продължават тези дъждове......
    Прегръщам те,Аура:)и добре дошла!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, домъчня ми за вас!
      Супата е семпла, но за сметка на това е много вкусна. Тя свекито е майстор на такива простички и вкусни ястия.
      Добре заварила мила!
      Прегръдки!

      Изтриване
    2. Значи свекървата е майстор на най-вкусните неща. :) Но и ти!
      Прекрасна супичка, Алечка, определено би ми се усладила! Обичам чорбички, а и зелениики. Но не мисля, че мога да открия точно твоите. Добре че съветваш, че може и с други. ;) Но ще попитам - какво представлява кеверът?
      Поздрави сърдечни!

      Изтриване
    3. Герганче, кеверът на вид прилича на зелен чесъ(само перата), но има малко вкус на зелен лук и зелен чесън заедно. Не е лют, но е много приятен във супи, зелени баници и разни манджи.
      А за свекърва ми, да..тя си е майстор.
      Поздрави мила и прегръдки!

      Изтриване
  2. Браво! Оправна булка! Кога се прибра - кога и супичка спретна! Обичам и аз такива супички и ако я бях видяла по-рано - щях да оползотворя връзка копър, магданоз, босилек и мента - това имам, какво ще кажеш - дали няма да се бият много...? Целувки за теб и свеки ::) дали пък някой ден няма да си срещнем и с нея :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе, бих сложила копър, магданоз и мента. От ментата само 1/2 връзка, че много силен й е аромата. Но всичко е въпрос на вкус, ако харесваш по-силен аромат сложи цялата връзка, За мен специално, комбинацията от босилек и мента в супа ще е много специфичен вкус.
      А за срещата - защо пък не? Кой знае, какво ни чака утре..:)))
      Прегръдки приятелко!

      Изтриване
  3. Ахааа! тъкмо и аз щях да попитам що е то кевер! У дома има една стара тенджера, която ме бе жал да изхвърля само заради една малка отчупена люспица съм я насадила точно с тоз кевер - мисля, че е шнитлаух. Дори цъфти моят и семенца събирам. :))
    А супата е повече от чудесна, Аурелия! Знаех си, че ще донесеш от село някоя нова вкусотия за нас. Непременно е я опитам, даже мисля още утре и ще кажа колко много ми е харесала ;) Благодаря ти, както и на свекърва ти за чудесните, споделени рецепти!
    Целувки и много усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На снимката с зелените подправки. Ирме, ако кликнеш, нали излиза по-голяма, има кевер в средата. Много е интересен и вкуса му е хубав. Но тази супа може да се приготви и с наличните зелении. Може да се сложи спанак, ние не сложихме, че нямаше на пазарчето.
      Поздрави и прегръдки!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации