15 септември 2014 г.

Ала Фахита

Вдъхновена от снимката на Пепи (Храна за мойте канибали)... Реших да приготвя тази вкусотия. Не спазих точната рецепта на Таня от  блога "Рецепти прелитащи през океана"   
Импровизирах и се получи страхотно мексиканско ястие( дори мексиканците не подозират за това) :))))))...


Продукти:
2 пилешки филета
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 малка консерва червен боб
1 малка консерва царевица
1 опаковка топено сирене "Чедър" на плочки
50 гр.краве масло
лют червен пипер на люспи
млян червен чили пипер
сол
олио
10 бр. кръгъл лаваш/ 4-5 бр.тортии

За соса:
3-4 домата
2-3 червени чушки
1 гл. стар лук
3 скл. чесън
сол
олио

Начин на приготвяне:
Първо приготвяме соса. Запържваме в олиото на ситно нарязания лук. Добавяме смлените заедно в блендера домати, чушките и чесъна, солта. И така задушаваме до пълното изпаряване на течността.
 Месото се нарязва на ивички и се запържва до леко златисто в олиото. Прибавяме чушките на ивици. На по-силен котлон пържим до златисто. Изсипваме боба и царевицата, объркваме 2-3 пъти и махаме от котлона. Изсипваме месото и зеленчуците към соса. Добавяме двата вида пипер на вкус, солта.  Ние обичаме да е леко люто. Внимателно разбъркваме да не стане на каша.


Загряваме сух тиган. Слагаме малко от маслото и веднага слагаме 2 броя заедно лаваш( аз използвах по два , защото е много тънък). На едната половина на лаваша слагаме 2 парчета от сиренето, върху него разпределяме месото със зеленчуците. Отгоре пак 2 парчета сирене и прегъваме с другата полвина. Така запържваме до златисто. С помоща на широка шпатула внимателно обръщаме, пак до златисто. Изваждаме в чиния и внимателно разрязваме на три парчета с остър нож.
Сервираме с чили сос или кой с каквото му харесва.


Добър Апетит!

4 коментара:

  1. Много вкусни и апетитни изглеждат твоите фахитас, синът ми полудява по такъв вид храна и доста пъти и аз като теб импровизирам с налични продукти! Твоят вариант много ми допада, ще взаймствам нещичко :)
    Поздрави, Аура!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Импровизацията Танче, е най-добрия вариант в кулинарията. Разбира се има рецепти в които трябва да се спази всичко, но в тази е всичко въпрос на фантазия. Ние не обичаме сухата храна, затова реших да направя сосче и стана страхотно вкусно. Два дена сме на това ястие.
      Прегръдки и поздрави мила!

      Изтриване
  2. Оооооо,и аз съм по импровизациите ,но твоята,Аура си я бива на 200%.....Обяснимо е да сте два дни на приказната фахитас ....,но с какво преглъщате тази вкусотийка:))))?
    Лека вечер,Аура!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Уф,Миленче беше много вкусно. Сигурна съм, че няма да е за последно. Определено е в графа любими.
      Поздрави!

      Изтриване