Ала Фахита

Вдъхновена от снимката на Пепи (Храна за мойте канибали)... Реших да приготвя тази вкусотия. Не спазих точната рецепта на Таня от  блога "Рецепти прелитащи през океана"   
Импровизирах и се получи страхотно мексиканско ястие( дори мексиканците не подозират за това) :))))))...


Продукти:
2 пилешки филета
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 малка консерва червен боб
1 малка консерва царевица
1 опаковка топено сирене "Чедър" на плочки
50 гр.краве масло
лют червен пипер на люспи
млян червен чили пипер
сол
олио
10 бр. кръгъл лаваш/ 4-5 бр.тортии

За соса:
3-4 домата
2-3 червени чушки
1 гл. стар лук
3 скл. чесън
сол
олио

Начин на приготвяне:
Първо приготвяме соса. Запържваме в олиото на ситно нарязания лук. Добавяме смлените заедно в блендера домати, чушките и чесъна, солта. И така задушаваме до пълното изпаряване на течността.
 Месото се нарязва на ивички и се запържва до леко златисто в олиото. Прибавяме чушките на ивици. На по-силен котлон пържим до златисто. Изсипваме боба и царевицата, объркваме 2-3 пъти и махаме от котлона. Изсипваме месото и зеленчуците към соса. Добавяме двата вида пипер на вкус, солта.  Ние обичаме да е леко люто. Внимателно разбъркваме да не стане на каша.


Загряваме сух тиган. Слагаме малко от маслото и веднага слагаме 2 броя заедно лаваш( аз използвах по два , защото е много тънък). На едната половина на лаваша слагаме 2 парчета от сиренето, върху него разпределяме месото със зеленчуците. Отгоре пак 2 парчета сирене и прегъваме с другата полвина. Така запържваме до златисто. С помоща на широка шпатула внимателно обръщаме, пак до златисто. Изваждаме в чиния и внимателно разрязваме на три парчета с остър нож.
Сервираме с чили сос или кой с каквото му харесва.


Добър Апетит!

Коментари

  1. Много вкусни и апетитни изглеждат твоите фахитас, синът ми полудява по такъв вид храна и доста пъти и аз като теб импровизирам с налични продукти! Твоят вариант много ми допада, ще взаймствам нещичко :)
    Поздрави, Аура!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Импровизацията Танче, е най-добрия вариант в кулинарията. Разбира се има рецепти в които трябва да се спази всичко, но в тази е всичко въпрос на фантазия. Ние не обичаме сухата храна, затова реших да направя сосче и стана страхотно вкусно. Два дена сме на това ястие.
      Прегръдки и поздрави мила!

      Изтриване
  2. Оооооо,и аз съм по импровизациите ,но твоята,Аура си я бива на 200%.....Обяснимо е да сте два дни на приказната фахитас ....,но с какво преглъщате тази вкусотийка:))))?
    Лека вечер,Аура!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Уф,Миленче беше много вкусно. Сигурна съм, че няма да е за последно. Определено е в графа любими.
      Поздрави!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации