Панирана пилешка пържола със салата домати и горчица

Пилешкото филе обикновено е много сухо, но на панирана пържолка става сочно и крехко. И ако направите една семпла салата домати с орехи и горчица,  ще получите една лека и много вкусна вечеря или обяд.


Продукти:
1 бр. пилешко филе(1/2 от пеперудата)
1 яйце
2 с.л. брашно
3 с.л. галета
царевично олио за пържене

За салатата:
2 бр. големи домата
1 малка глава стар лук
3 клонки кориандър

За дресинга:
3 с.л. царевично олио
1 с.л. горчица
1 с.л. оцет
2 с.л. счукани орехи
щипка черен пипер
щипка сол

Начин на приготвяне:
Филето се нарязва по дължина на 2 еднакви парчета. Начуква се, овалва се в брашно. След което се овалва в разбито яйце и накрая в галета. Оставяме нашите пържолки в  хладилника за около 1 час. Загряваме малко повече олио, около 1 пръст, на среден котлон и ги изпържваме до златисто.


Салата:
Доматите се нарязват на средни резени. Слагаме нарязан на тънки ивички лук, на ситно нарязан кориандър. В отделна купичка разбъркваме продуктите за дресинга. С ръце объркваме внимателно зеленчуците. Подреждаме в чиния и заливаме отгоре с дресинга.


До салатката подреждаме нарязано на широки ивици месенце.


P.S. Често използвам царевично олио. Струва ми се, че след пърженето не стои толкова мазна храната. Опитайте и вие, ако разбирасе там, където живеете, продават такова.

Добър Апетит!

Коментари

  1. Тази салата ще ми стане любима с този дресинг,.....сигурна съм!
    Между другото с кориандър като се замисля не съм овкусявала салата,а явно ще се наложи,че пущянка ще хвана:)))
    Прекрасна порция,Аура!Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз когато опитах за първи път кориандър, не ми хареса. Но тука, в Азербайджан, се използва много. Та вече и аз го ползвам и измислям разни комбинации. Тази с алатка определено ми допадна.
      Поздрави, мила Милена!

      Изтриване
  2. И аз си харесах салатката, но пустия му кориандър няма от где да намеря пресен, тюх, не съм го и опитвала. Харесах и филенцето, де - но то си ми е любимо, наскоро правих.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тоз кориандър, ша взема да ти пратя 10 връзки на края :)))))...Сложи магданоз, сега нали може да варира...

      Изтриване
  3. Много вкусна чинийка, Алечка. ;) Иначе за царевичното олио - в Лондон опитах да го ползвам, но не се харесахме...
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз го ползвам, Герганче. Поне тука няма мирис изобщо и не се различава много от обикновеното. Но все пак въпрос на вкус. :))))...
      И на теб хубава вечер!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации