Пилешко задушено


Едно много лесно ястие, вкусно с аромат на провансалски тревички..:)))

Продукти: 
500 гр. пилешки гърди(може и от бутче)
3  домата
3 картофа
2  зелени чушки
2 гл. стар лук
1 син домат
1/2 гл. чесън
1/3 ч.ч. доматен сок
зехтин
микс от провансалски сухи тревички или подправки по ваш вкус
щипка млян черен пипер
щипка сол


Начин на приготвяне: 
Пилешките гърди се нарязват на по-едри парчета. Овкусяват се с подправките, солта, мления чер.пипер и се оставят за 15 минутки на страна. 
Синия домат се нарязва на едри шайби, осолява се и се оставя на страни за да си пусне горчивината поне 30 минутки. След полвин час се измива хубаво със студена вода. 
Доматите се нарязват на 4 или на 6 парчета, според големината. 
Лука, чушката също  на едри парчета. 
Обелените картофи на полвинки. 
Месото се запържва в зехтина до леко златисто. 
Взимаме по дълбока тава за печене. Аз използвах керамична. Подреждаме запърженото месо, зеленчуците, скилидките чесън обелени, цели. Поръсваме със сол и черен пипер.
Отгоре поливаме с около 50-60 мл зехтин.
Към доматения сок добавяме същото количество вода, разбъркваме и заливаме ястието.


Печем на 180* около 1,5 часа, покрито с  алуминиево фолио. След което махаме фолиото и за още 20-30 минути допичаме до зачервяване на месото и зеленчуците.

Едно много лесно и леко ястие за летните жеги..  ::)

Добър Апетит!

Коментари

  1. Чудно е, наистина. :) Ама май си пропуснала патладжанчетата? Или пък аз бъркам зеленчука от снимката... ;) Много вкусно, Алечка, поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Герганче. има патладжан и в продуктите и в описанието :))))) и на снимката...:)))
      Наистина стана вкусно.
      Прегръдки миличка и хубав ден!

      Изтриване
    2. Моя грешка, извинявай, Алечка... Просто сега включих за синия домат. Поздрави! :)
      П.П. Извини ме още веднъж!

      Изтриване
  2. Ей,нямаше ме за малко и гледай какви вкусотийки пак си сготвила...............Разкошни снимки,Аура...,както винаги знаеш да съблазняваш:))))Прегръдки!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, благодаря!
      Уф...снимките са най-трудната част от цялата работа...Поне според мен, снимаш, и снимаш, и снимаш, докато ти хареса поне нещо..
      Поздрави и приятни почивни дни ти желая!

      Изтриване
  3. Вкусно задушено, пък и лесно звучи за направа, точно така не съм приготвяла пиле. Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе, такива ястия са от рода "бързи"..Нали не винаги имаме време, та мяташ във фурната и нямаш грижи..
      Поздрави, миличка!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации