Шоколадов сладкиш с майонеза
Този сладкиш на сладка хапка е много известен в кулинарното интернет-пространство. Той ние любим в къщи. Щом имаме някакво гости и нямам много време, винаги го правя и всеки път става перфектен. Този път реших да го разнообразя малко, добавих сладко от ягоди и стана още по-хубав. Ако още не сте чували за този сладкиш, поправете грешката си и го опитайте, няма да съжълявате. Защото за да го приготвите няма да ви трябва миксер, който после ще миете :)))..А само купа и вилица...Да запретваме ръкави!
Продукти:
1 ч. ч. майонеза
1 ч. ч. вода
2 ч. ч. брашно
5 с. л. натурално какао на прах
1 ч.ч. захар
2 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
1 бурканче сладко от ягоди
Глазура:
200 г шоколад
100 г краве масло
Начин на приготвяне:
В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица. Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма. Печем 25 минути в загрята на 180* фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен. Това воеме за печене, за моята фурна, е абсолютно достъчно.
Глазура
Разтапяме на водна баня шоколада и след това добавяме на кубчета маслото. Разбъркваме добре, до получаването на гладка смес.
След изпичане, извадете сладкишът да изтине. С помоща на конец разрежете
го на две и намажете едната полвинка със сладкото, покрийте с другата.
Покрийте с глазурата. Препоръчвам да се хапва на другия ден.
Комбинацията от шоколад и ягоди винаги е печеливша.
P.S. Ако искам сладкиша да е по голям ползвам по-голяма чаша. Тази доза с обикновена чаена чаша около 250 мл, е за форма с диаметър 24 см.
Добър Апетит!
Комбинацията от шоколад и ягоди винаги е печеливша.
P.S. Ако искам сладкиша да е по голям ползвам по-голяма чаша. Тази доза с обикновена чаена чаша около 250 мл, е за форма с диаметър 24 см.
Добър Апетит!
Толкова е съблазнителен и сочен,Аура!Прекрасен десерт ,който не е непознат и за мен,но с ягодки не съм го правила,така,че ще се поправя:)))))!Прегръщам те,мило другарче(спомням си кореспонденцията с непознати,руски приятелчета...:)))прекрасни дни)!
ОтговорИзтриванеБлагодаря. Миленче!
ИзтриванеАма този път е с непознато българско другарче, далеч от родината си.. :(((..но ще дойде ден и ще се върна, знам го...
И аз те прегръщам, винаги си много щедра на коментарии към мен..много ми е приятно, че общуваме..
Аля, хубаво подсещаш за този лесен сладкиш. В твое изпълнение и снимки си е направо превъзходен.
ОтговорИзтриванеТова може би един от най-лесните шоколадови сладкиши, но за сметка на лекотата си е много ефектен и вкусен.
ИзтриванеМного вкусен сладкиш! Ама като гледам твоят как се е получил, тооолкова сочен! :) Ще трябва пак да приготвя, че да си припомня вкуса му. Поздрави сърдечни, Алечка! :)
ОтговорИзтриванеНали, Герганче.
ИзтриванеИ на нас много ни харесва, винаги отличен резултат.
Прегръдки, мила!
Вече изпитана рецепта и затова трайно се е настанила в много кухни!
ОтговорИзтриванеМного красиво поднесено!
Поздрави и приятен ден!
Благодаря, Тилия.
ИзтриванеТакава вкусотия не може да не се хареса. :)))
Обожавам този сладкиш! Благодаря, Аура, за прекрасната идея да го комбинирам със сладко! Вече го изпробвах във вариант със сини сливи и е повече от божествен!
ОтговорИзтриванеВили, и в нашето семейство се тачи, но този вариант още повече ми хареса. Че това си е торта!
ИзтриванеПоздрави от Баку!