Пилешки жулиен

Комбинацията от  пиле, гъби и течна сметана винаги е печеливша.  Много леко и ароматно ястие. Може да го направите порционно или да го запечете в една тавичка, резултата винаги ще е отличен. Изненадайте вашето семейство с едно по-различно пиле. 


Продукти:
Бялото месо без кожата
Месото от двете бутчета без кожата
300 гр. печурки
1 гл. стар лук
1 с.л. топено краве масло
400 мл. течна сметана 20%
2 с.л. брашно без връх 
150 гр. кашкавал "Гауда"
щипка млян черен пипер
 сол на вкус



Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се сварява за около 30 минути и се нарязва на средни ивички. Лука се нарязва на ситни кубчета. Гъбите на филийки. Зеленчуците се запържват в маслото до златисто, след което слагаме към тях месото и на два пъти обръщаме. Брашното запържваме до леко златисто в сух тиган, махаме от котлона и веднага сипваме сметаната и хубаво разбъркваме за да няма бучки. Към месото сипваме сметаната, разбъркваме и чакаме да кипне. Щом кипне махаме от котлона. Във порциони формички(може и в гюведжета) слагаме 1/3 ч.л. топено краве масло, слагаме нашето месо със сметаната, отгоре поръсваме с рендосан кашкавал.



Печем около 20 минутки  на 180* до златисто.

P.S. Аз използвам винаги кашкавал "Гауда" заради неговия мек и маслен вкус. Може да ползвате какъвто имате в къщи. 
За мазнина може да се използва и обикновено краве масло или олио. Но с олиото  вкуса вече ще е друг.

Добър Апетит!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации