16 юни 2014 г.

Пилешки кюфтета с кашкавал




Продукти:
0,500 гр.пилешко месо(аз използвах  бялото месо)
1 яйце
1 средна глава лук
2 филии бял хляб
100 гр.кашкавал
черен пипер
сол
брашно за паниране
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Месото, лука, хляба се смилат през месомелачката през по-дребната цедка. Към получената смес се слага яйцето, черния пипер, солта, кашкавала на едро ренде. Омесваме хубаво каймата. Оформяме кюфтета и ги овалваме в брашното. В тигана загряваме олиото и изпържваме кюфтетата. Обикновенно ги сервирам с пресни зеленчуци.

Добър Апетит!

4 коментара:

  1. Много сочни!..Другия път може месцето да е кълцано:),прегръдка Аура!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      Може и кълцано :)))..вариантите са бол..:)))

      Изтриване
  2. Много обичам пилешки кюфтенца и моят фаворит са с рендосани тиквички в каймата. А твоите изглеждат толкова сочни, Аурелия и тази слънчева снимка... добре че не съм наблизо ;)))
    Наздраве от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това с тиквичките звучи вкусно, трябва да пробвам и тоз вариант..:))

      Изтриване