2 юни 2014 г.

Лучена салата

Още една рецепта от Азербайджан. Лесна и вкусна за тези които обичат лук.

Лучена салата  от свекито..::)  


Продукти:
3-4 гл стар лук
наршараб 1-2 с.л.
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Почистения и измит лук се нарязва на тънки полумесяци. Осолява се и се намачква с ръка. Към лука прибавяме 1-2 с.л. наршараб, разбъркваме и оставяме за 15 минутки в хладилника. Много подходяща салатка за месото.

Наршараба е сгъстен сок от нар.  В Азербайджан се ползва много за приготвяне на месо и риба. А също така и когато се сервират такива ястия. В тази салата може да се ползва и такъв от червени сливи.



Добър Апетит!

3 коментара:

  1. Така и не съм я направила още тази лесна салатка. Но защо ли соса от нар, който съм купила не изглежда така, като твоя, а по-скоро прилича на редуциран, сгъстен оцет, с консистенция на мед, с тъмен кафеникав цвят и киселее.

    ОтговорИзтриване
  2. Защото Весе. моя е домашен :))))...Когато дойда ще ти докарам :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Разкош! Също като течни рубини, мечтая да го опитам, всъщност ако ми кажеш как се приготвя, понеже тук има много нар, мога да си го направя и сама?

    ОтговорИзтриване