Пирог с месо

Една вкусна и лесна рецепта или както го определи едно другарче:"У-НИ-КАЛ-НО!"..Това е пирог с месо. За това тесто плънката може да бъде по ваш избор и ви уверявам, че ще имате винаги отличен резултат. Направете го за вечеря и докато пирога се пече, нарежете една салатка.


Продукти:
За тестото:
200 гр. заквасена сметана
200 гр. майонеза
3 яйца
9 с.л. брашно
1 пакетче бакпулвер

За пълнежа:
500 гр.  кайма
1 гл. стар лук
2 твърдо сварени яйца
1 суров картоф
3-4 с.л. олио
сол
млян черен пипер



Начин на приготвяне:

Плънката: Лука нарязваме на ситни кубчета и запържваме до леко златисто в олиото. Слагаме каймата и я задушава, докато не се изпари цялата течност, която каймата ще си пусне. Към запържената и леко изстинала  кайма настъргваме на едро ренде яйцата, посоляваме, поръсваме с чер.пипер - хубаво разбъркваме.

Тестото: Към заквасената сметана прибавяме майонеза и с помоща на тел или вилица хубаво разбъркваме. Слагаме яйцата, разбъркваме. Добавяме брашното и бакпулвера. Тестото трябва да се получи като за кекс.

За това количество  тесто е подходяща тава с размер като за печка "Ряховец". За голяма печка винаги правя двойна доза тесто и плънка. В тавата слагаме хартия за печене. Изсипваме полвината от тестото. Настъргваме суровия картоф върху тестото, на едро ренде. Върху него разпределяме цялата плънка. Отгоре слагаме останалото тесто.
Печем на 160*-180*.


Добър Апетит!

Коментари

  1. Вече съм ти казвала колко ми харесва този пирог (при мен с млечна плънка), но не мога да го подмина тук без коментар :) Ами уникален ще е, как няма да е, с такова тесто направо ще ми запее! Обезателно ще го пробвам и с твоята плънка, Аурелия, само да се наканя някой ден. Снимките ти са вълшебни!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма, прегръдки и целувки от много много горещия Баку :))))

      Изтриване
  2. Даже и в момента си хапвам от този пирог с тараторче, наистина е уникален!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации