11 юни 2014 г.

Пилешко филе с броколи в сметанов сос

Много обичам броколи. Днес ви  предлагам едно леко ястие с пилешко и броколи. От количеството продукти в рецептата излизат две порции.




Продукти:
Пилешко филе - 1/2 от пеперудата
250 гр.пресни броколи
1 морков
100 гр.течна сметана
1 пакетче гъбена крем супа за1 чаша(аз използвах Knorr)
2 с.л.олио
сол
 

Начин на приготвяне:
Филето се нарязва на парчета и се запържва в олиото в тиганче на силен котлон, обръщаме месото 1-2 пъти, да се запечата. Изсипваме и розичките броколи, предварително измити, моркова нарязан, с помоща на белачка за картофи, на тънки ленти по цялата му дължина. Котлона намаляваме на половин. Запържваме около 5-6 минути под капак. През това време приготвяме гъбената супа, както е предписано на упаковката(в моя случай разбърках сместа  с вряла вода, но не пълна чаша, а около 2/3). Към зеленчуците изсипваме сметаната, супичката и разбъркваме...оставяме на много слаб котлон да се задуши под капак,докато омекнат зеленчуците. Посоляваме на вкус.
Може да се гарнира с цветни фусили или да се консумира,като самостоятелно ястие.



Добър Апетит!

4 коментара:

  1. Аля и аз обожавам броколи и това ястие е точно за мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи, ако знаеш колко е вкусно. Важното е че търси вариации.

      Изтриване
  2. Любим тип кухня!Прекрсно ястие,Аура.....благодаря защото задължително ще се възползвам от нея:)!

    ОтговорИзтриване