22 юни 2014 г.

Пържена цаца

Предполагам, че  доста от вас знаят, как се пържи цаца и всеки от вас има свой начин. Предположих, че има и такива, които никога не са я пържели и за тях ще им е интересен моя начин. Аз използвам царевично олио, така цацата не става много мазна.

Продукти:
500 гр. цаца
500 гр. царевично олио( може и обикновено)
брашно за овалване
сол

Начин на приготвяне:
 Аз цацата винаги я почиствам от вътрешностите й, някой я пържат направо така. Всеки сам си решава, как му е вкусно. Хубаво измиваме рибките и леко ги подсушаваме. Осоляваме. Слагаме олиото да загрее. Овалваме  обилно в брашно на порции, след което всяка порция слагаме в ситен гевгир и леко пресяваме. Излишното брашно ще падне, по рибката ще остане само толкова, колкото ни е нужно, за да е хрупкава после. На порции изпържваме в горещото олио до златисто и хрупкаво.



Нашата цаца е готова за консумация.

Добър Апетит!

2 коментара:

  1. И само какво липсва, казва Кямран.... - Китен...! Чудна цаца, ама как чистиш предварително, леле, аз после и махам глава, черва, кости и опашка...то си е цял ритуал.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Весе, само Китен липсва...:))))...

      Изтриване