29 юни 2014 г.

Патладжан на фурна със сирене и кашкавал...

 Заповядайте на вкусен патладжан запечен във фурната със сирене и кашкавал.



Продукти:
1 кг патладжан
300 г сирене
3 яйца
1/2 гл. чесън
150 г кашкавал
200 г доматен сос
1 с.л. галета
олио(зехтин)
сол
3-4 клончета магданоз
черен пипер

Начин на приготвяне:
Патладжана се обелва, посолява се, отцежда се и леко се запържва. Сиренето се натрошава и се смесва с 3 яйца и 1 с.л. галета. В тавичката се реди патладжан, сирене, патладжан, сирене до изчерпване на продуктите, залива се с доматения сос запържен 10 мин. в малко олио с настърган чесън и сол, поръсва се с черен пипер и ситно нарязан магданоз и накрая се настъргва кашкавала. 

Пече се около 15-20 мин. на 180*.

P.S. Давам рецептата в оригинал. Аз не съм белила патладжана, оставих го така. Вместо доматения сос използвах гъст доматен сок. Моде да  се използват и настъргани пресни домати. След като изключих фурната оставих тавичката вътре за около 20-30 минути. Ястието е много леко и вкусно.



Добър Апетит!

Рецептата от vkusnotiiki.net

1 коментар:

  1. Много обичам патладжан, но още не съм правила тази година. Скоро ще поправя този пропуск!

    ОтговорИзтриване