17 юни 2014 г.

Кебап по странджански

Продукти:
900 г телешко месо (свинско или говеждо)
75 мл олио
3-4 гл. кромид лук
2-3 скилидки чесън
150 г консервирани домати
1 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
50 мл червено вино
100 мл вода
2-3 кисели краставички
1/2 люта чушка
1/2  лимон
щипка черен пипер
1 с. л. чубрица
2 дафинови листа
сол
Начин на приготвяне:
Месото  се измива под студена течаща вода и се нарязва на средни парченца. Поръсва се със смлян черен пипер (едро смлян). Запържва се до зачервяване в мазнината. Прибавят се последователно дребно нарязаните кромид лук, краставички на колелца, чесън  и домати без люспи. Задушават се, докато останат на мазнина. Прибавя се 1 с.л. брашно и се пържи 1-2 минути. Прибавят се червеният пипер, лютата чушка (по желание), обеленият и нарязан на филийки лимон, чубрицата и виното, дафиновия лист(е от мен). Ястието се залива с водата и се посолява. Задушава се във фурната (200* С) до пълното омекване на месото около 30 минути. Сервираме с варен ориз.

Добър Апетит!

Рецептата е от сайта Гответе с мен! Много вкусен кебап и винаги става перфектен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар