Лучена салата

Още една рецепта от Азербайджан. Лесна и вкусна за тези които обичат лук.

Лучена салата  от свекито..::)  


Продукти:

3-4 гл стар лук
наршара(сос от нар) 1-2 с.л.
сол на вкус


Начин на приготвяне:
  • Почистения и измития лук се нарязва на тънки полумесяци. 
  • Осолява се и се намачква с ръка. 
  • Към лука се прибавя 1-2 с.л. наршараб, разбърква се и се оставя за 15 минутки в хладилника.
  • Много подходяща салатка за месото.
  • Наршараба е сгъстен сок от нар. 
  • В Азербайджан се ползва много за приготвяне на месо и риба. А също така и когато се сервират такива ястия. В тази салата може да се ползва и такъв от червени сливи.



Добър Апетит!

Коментари

  1. Така и не съм я направила още тази лесна салатка. Но защо ли соса от нар, който съм купила не изглежда така, като твоя, а по-скоро прилича на редуциран, сгъстен оцет, с консистенция на мед, с тъмен кафеникав цвят и киселее.

    ОтговорИзтриване
  2. Защото Весе. моя е домашен :))))...Когато дойда ще ти докарам :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Разкош! Също като течни рубини, мечтая да го опитам, всъщност ако ми кажеш как се приготвя, понеже тук има много нар, мога да си го направя и сама?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации