Торта от черен дроб

Представям ви  една рецепта от руската кухня - Печеночный торт или Торта от черен дроб.. Обикновено такава тортичка правя, когато имаме гости. Страхотно мезе за нещо по така - я ракийка, я водчица. Винаги я правя предната вечер, така всички съставки ще се овкусят и вашата тортичка ще е много вкусна.


Продукти:
около 700 гр. телешки(може и свински) черен дроб
5  яйца
100 гр. прясно мляко
100 гр.брашно
3-4 глави стар лук
2-3 моркова
4-5 скилидки чесън
400 гр. майонеза
1/2 връзка магданоз
щипка млян черен пипер
олио
сол

Начин на приготвяне:
Дроба хубаво се измива, почиства се от ципите и се смила в месомелачката. Към смления дроб слагаме 2 яйца, разбъркваме хубаво. Прибавяме прясното мляко, брашното, солта, черния пипер - разбъркваме. От това тесто изпържваме палачинки. Постарайте се палачинките да не са много дебели.  Лука нарязваме на много ситно, моркова на едро ренде. Зеленчуците се задушават в олиото до пълното им омекване. Чесъна се счуква и се смесва с майонезата. Започваме подреждането на тортата. Слагаме една палачинка, намазваме я с майонезенета  смес, отгоре слагаме ред от задушените зеленчуци и така докато подредим цялата торта. Подредената торта я намазваме от всички страни с майонеза. Слагаме в хладилника за една нощ. Украсявам тортичката няколко часа преди сервирането.
Украсата:
Сварят се 3те яйца на твърдо. Настъргваме, отделно на ситно ренде, белтъците и жълтъците. Облепваме от страни тортичката с настърганите белтъци. Отгоре посипваме с жълтъците.   Преди сервиране отгоре в средата посипваме с наситнен магданоз.
Сервирайте тортичката нарязана на порцийки.
Тортата става големичка, винаги може на намалите двойно съставки за да направите по-малка.

Добър Апетит!

Коментари

  1. Аля, това е интересна рецепта, и то много, макар че незнайно защо аз не обичам дроб(освен евентуално мнооого препържен), всъщност пилешки много обичам, но друг - не. Но ти пък ми даваш идея да пробвам с него, а?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Интересното в случая е, че вкуса и миризмата на черния дроб в тази торта почти не се усеща...И аз го обичам само пържен, но тази рецепта много допадна не само на мен, но и на мойте гости..Трябва да сменя снимката..тази е ужасна..!..:))))

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации