Скумрия печена във фолио
Умните
глави казват, че рибата е много полезна, че в нея има мазни киселини,
които положително влияят на мозъка( ако го имаме :))))..Възможно е..
За мен рибата е едно удоволствие за небцето. Обичам речната и морската
рибка, и всякакви други обитатели на водното пространство по света.
Ето една Скумрия печена във фолио.
Продукти:
2 бр. скумрии
1 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
млян черен пипер
сол
алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства, измива се и се подсушава с кухненска салфетка.. Аз
махам главите, вие можете да ги оставите. Осолява се, поръсва се с
чер.пипер. Майонезата и горчицата хубаво се объркват. Намазваме с тази
смес рибките от вън и от вътре. Увиваме всяка по отделно в алуминиево
фолио. Печем на 160* - 40 минутки. След което развиваме отгоре и запичаме
още 10 минутки на горен реотан до златисто. Запечената по този начин
рибка става много сочна. Сервираме с варени картофи или салата по
желание.
Добър Апетит!
Отново нещо ново, пък и лесно!
ОтговорИзтриванеМайонеза не се бях сетила да сложа на рибката.
Опитай, става много сочна и вкусна.
Изтриване