16 май 2014 г.

Пирог със спанак и сьомга...

Обикновено сьомгата се приготвя на скара или поръсена с черно пиперче се изпържва в зехтина по 5 минутки от всяка страна или на пара. Исках този път да направя нещо различно и попаднах на тази рецепта, опитах я и не съжълявам. Съчетание на любимите ни продукти спанак и сьомга в едно, превъзходен вкус.

Продукти:
200 гр. пресен спанак
3 яйца
150 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
80 гр. олио
130 мл прясно мляко
100 гр. кашкавал
300 гр. сьомга
40 гр.краве масло
сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Спанака се измива, подсушава се, нарязва се на средно и се задушава 5 мин. в 1/2 от маслото.
Сьомгата се нарязва на средни парчета и също се запържва в останолото масло(може да се сложи и сурова).


Разбиваме яйцата, прибаме към тях млякото и олиото.
Пресяваме брашното, объркваме с бакпулвера и го прибавяме към яйчната смес.
Объркваме заедно - настъргания кашкавал, задушения спанак и сьомгата - изсипваме към яйчно-брашнената смес. Слагаме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме хубаво.
Намазняваме тавата с малко олио, посипваме с галета и изсипваме сместа.
Печем 45 минути на 180* градуса.

Рецептата от руски сайт say7.

Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар