26 май 2014 г.

Пиле с къри



 Продукти:
1 пиле - 1,5 кг
3 глави лук
5 скл. чесън
300 гр. кисело мляко
4 с.л. къри(не люто)
2 с.л. доматено пюре
6-7 с.л. олио
млян черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Лука, чесъна се нарязват на ситно и се запържват в олиото до леко златисто в дълбок тиган. Оставяме да изстинат. През това време към киселото мляко прибавяме доматеното пюре и кърито, разбиваме с тел или вилица. Когато зеленчуците изстинат слагаме към тях сместа с киселото мляко, хубаво разбъркваме. Към сместа се слага нарязано на порции пиле(аз махам кожата, в къщи никой не я яде), разбъркваме и оставяме в хладилника за около 1 час, може и за една нощ. След това слагаме на котлона на много бавен огън и задушаваме 1 час до пълното омекване на месото. 5 минути преди да изключите котлона слагате сол и черен пипер.
Сервираме с ориз.
За основа взех рецептата от руски сайт Поваренок
Добър Апетит!

2 коментара:

  1. Много любимо у дома е пиле къри, от блога на Вероника. Обаче предложеното от теб е много различно и ще се нареди веднага на опашката за пробване.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Става страхотно и е лесно. :))))

      Изтриване