21 май 2014 г.

Драники

Това е едно простичко ястие от картофи, но за сметка  на простотата си е много вкусно. Доста е распространено на територията на бившия Съветски съюз. Няма да уточнявам от къде точно е тръгнало, защото всеки казва, че е негово.


Продукти:
1 кг картофи
2 яйца
млян черен пипер
сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се настъргват на ситно ренде. Аз използвах кухненския робот, защото така става по-бързо и картофите не почерняват. Изтискваме картофите от сока. Слагаме към тях  яйцата, черния пипер, солта. Всичко хубаво се разбърква, може и с ръка. Загряваме олиото, със супена лъжица взимаме от сместа и я изсипваме в тигана. Леко сплескваме отгоре. Оформяме нещо като кюфтенца, като краищата не трябва да са равни.  Драниките изглеждат като таралежчета, с търчащи на всички страни парчета картоф. Заради своя вид са ги нарекли - Драники. Все едно са надрани. Изпържваме и останалите по същия начин.

Сервираме топли със сирене и салатка по избор.

Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар