27 май 2014 г.

Скумрия печена във фолио


Умните глави казват, че рибата е много полезна, че в нея има мазни киселини, които положително влияят на мозъка( ако го имаме :))))..Възможно е.. За мен рибата е едно удоволствие за небцето. Обичам речната и морската рибка, и всякакви други обитатели на водното пространство по света.
Ето една Скумрия печена във фолио.



Продукти:
2 бр. скумрии
1 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
млян черен пипер
сол
алуминиево фолио

Начин на приготвяне:
Рибата се почиства, измива се и се подсушава с кухненска салфетка.. Аз махам главите, вие можете да ги оставите. Осолява се, поръсва се с чер.пипер. Майонезата и горчицата хубаво се объркват. Намазваме с тази смес рибките от вън и от вътре. Увиваме всяка по отделно в алуминиево фолио. Печем на 160* - 40 минутки. След което развиваме отгоре и запичаме още 10 минутки на горен реотан до златисто. Запечената по този начин рибка става много сочна. Сервираме с варени картофи или салата по желание.
Добър Апетит!

2 коментара:

  1. Отново нещо ново, пък и лесно!
    Майонеза не се бях сетила да сложа на рибката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай, става много сочна и вкусна.

      Изтриване