Торта "Наполеон"

Рецепти за тази торта са огромно количество.  Всеки добавя нещо от себе си. Ако обичате такава тортичка, но не ви се занимава с направата на бутер тестото, тогава тази рецепта е вас. Става много бързо и винаги отличен резултат.

Продукти:
Бутер тесто - 800 гр.
За крема:
2 яйца
0.500 л пр.мляко
2 ч.ч. захар
4 с.л. с връх брашно
125 гр.кр.масло
 

Начин на приготвяне:
Разделяме бутер тестото на 4 правоъгълника и леко разточваме .Правилото е да се разточва само на една страна. Аз обикновенно купувам вече расточено бутер тесто. Само го разделям на 2 полвинки. Върху  хартия за печене изпичаме блатовете, като предварително правим дупчици с вилица, за да не се издуят при печене.
При оформянето на блатовете, остават изрезки, които също изпичаме.Ако използвате расточено тесто вземете си в едно повече, за да имате за посипката.
Оставяме блатовете и изрезките да изстинат.
 


Крем:
Смесваме брашното, захарта, яйцата и млякото и сваряваме на крем. Той трябва да стане по- гъст от обикновен млечен крем. Сваляме от котлона и започваме да разбиваме с миксер на по-ниски обороти като на два, три пъти прибавяме размекнатото на стайна температура кр.масло. Увеличаваме оборотите на миксера и разбиваме още малко докато крема стане пухкав, гладък и добие лъскавина.
 
В поднос или тава(аз винаги правя в правоъгълна тава) нареждаме: блат, крем, блат, крем. 



Отгоре и отстрани намазваме с крем и поръсваме с трохи от изрезките на блатовете.
Престоява в хладилник за една нощ.
 
Добър Апетит!
 
Използвах рецепта от форума Гответе с мен! на radost.1955

Коментари

  1. Аля, рецептата за баклавата още отлежава - за почивните дни се глася да правя, но това бързо десертче спокойно мога и вечер след работа - имам и нужните продукти. Колкото и да е популярна рецептата - не съм правила до сега.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е най-лесния "Наполеон", който някога съм правила :) Много удачна рецепта. Обичам по-сочните торти, а тази е точно такава.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации