Тиганици от овесени ядки
От известно време в къщи се стараем да се храним по-здравословно. Спазваме режим на хранене, като се стараем да консумираме повече здравословна храна, без тежки, мазни и калорични блюда. Не казвам, че съвсем не грешим. Случва се да се отпуснем и хапнем нещо вредно :),но се опитваме да е все по-рядко.
Днес ще ви представя една вкусна рецепта за тиганици от овесени ядки.
6 с.л. смлени на едро овесени ядки/трици
2 с.л. брашно от овесени ядки
6 с.л. кисело мляко
2 яйца
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
- В купа към едро смлените овесени ядки/трици се слагат яйцата.
- Прибавя се киселото мляко.
- Разбърква се.
- Слагаме и овесеното брашно смесено с бакпулвер.
- Разбърква се хубаво. Покрива се купата с чиния или домакинско фолио и се оставя за около 20 минути настрани. През това време овесените ядки ще набухват.
- Подходящ тиган се загрява и се намазва леко с помощта на четка с олио или зехтин.
- С помощта на лъжица се пуска от тестото всяка една тиганица върху горещия тиган.
- Пекат се до златисто.
- Количество зависи от големината на лъжицата, с която ще пускате тиганиците в тигана.
- Сервират се топли със заквасена сметана или кисело мляко. Може и със сладко по ваш избор.
- Аз ги хапвам така, без нищо.
Добър Апетит!
Разкошни са, Аура и какви хубави снимки си им направила. Забелязала ли си, че здравословната храна някак по друг начин стои на снимка:) може би си внушавам, но всички блогове и рецепти по темата са някак цветни и по-близо до природата. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Снимките много набързо скалъпих, нямах много време :))),но май си права,наистина изглеждат по-различно.
ИзтриванеЛек и прекрасен ден,ти желая!
Аля,
ОтговорИзтриванечудесни са тези тиганици с овесени ядки.Чудесно изглеждат и съм сигурна,че са много вкусни.
Поздрави !
Благодаря много! Да наистина са вкусни и леки :)
Изтриване