11 септември 2018 г.

Тиганици от овесени ядки

От известно време в къщи се стараем да се храним по-здравословно. Спазваме режим на хранене, като се стараем да консумираме повече здравословна храна, без тежки, мазни и калорични блюда. Не казвам, че съвсем не грешим. Случва се да се отпуснем и хапнем нещо вредно :),но се опитваме да е все по-рядко. 
Днес ще ви представя една вкусна рецепта за тиганици от овесени ядки. 

Продукти:
6 с.л. смлени на едро овесени ядки/трици
2 с.л. брашно от овесени ядки
6 с.л. кисело мляко
2 яйца
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол





Начин на приготвяне:

  • В купа към едро смлените овесени ядки/трици се слагат яйцата.
  • Прибавя се киселото мляко.
  • Разбърква се.
  • Слагаме и овесеното брашно смесено с бакпулвер.
  • Разбърква се хубаво. Покрива се купата с чиния или домакинско фолио и се оставя за около 20 минути настрани. През това време овесените ядки ще набухват.
  • Подходящ тиган се загрява и се намазва леко с помощта на четка с олио или зехтин.
  • С помощта на лъжица се пуска от тестото всяка една тиганица върху горещия тиган.
  • Пекат се до златисто.
  • Количество зависи от големината на лъжицата, с която ще пускате тиганиците в тигана.
  • Сервират се топли със заквасена сметана или кисело мляко. Може и със сладко по ваш избор. 
  • Аз ги хапвам така, без нищо.


Добър Апетит!

4 коментара:

  1. Разкошни са, Аура и какви хубави снимки си им направила. Забелязала ли си, че здравословната храна някак по друг начин стои на снимка:) може би си внушавам, но всички блогове и рецепти по темата са някак цветни и по-близо до природата. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Снимките много набързо скалъпих, нямах много време :))),но май си права,наистина изглеждат по-различно.
      Лек и прекрасен ден,ти желая!

      Изтриване
  2. Аля,
    чудесни са тези тиганици с овесени ядки.Чудесно изглеждат и съм сигурна,че са много вкусни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване