Палачинкова торта "Импровизация"
Много шоколадова палачинкова торта. Защо "Импровизация"? Получих поръчка от съпруга ми за нещо шоколадово. Сутринта отворих хладилника, оцених ситуацията с наличните продукти и реших, че ще е палачинкова торта с много много шоколад :)
Първата ми от този род торта.
Продукти за палачинките:
Палачинки по тази рецепта ТУК
Продукти за крема:
300 мл течна сметана с масленост 33%
300 гр течен шоколад "Нутела"
150 гр. черен шоколад
За посипване:
1,5 шепа орехови ядки
1,5 шепа суров лешник
За украса:
10 бр. бисквити "Орео"
Начин на приготвяне на крема:
- Първата работа е да се приготви крема, той трябва да изстине и да стегне леко.
- Загрява се на много слаб котлон сметаната, натрошения шоколад и течния шоколад.
- Щом шоколада се стопи, се маха от котлона и се оставя на страна да изстине.
- Следващата стъпка е да се изпекат ядките.
- В сух тиган изпичаме ядките, докато не порозовеят и не придобият приятен аромат. Оставят се да изстинат напълно. След като ядките изстинат се изсипват в плик и се счукват на едро с помощта на чук за месо или точилка.
- Изпичаме палачинките по горепосочената рецепта. При мен се получиха 31 броя с диаметър 20 см. Ако направите по размер по-големи количеството им ще намалее и тортата ще се получи по-низка.
Сглобяване на тортата:
- В подходяща чиния се слага една палачинка.
- Отгоре се полива с 1-2 с.л. от крема.
- Отново палачинка и отново от крема.
- Всяка 5та палачинка се посипва с натрошени ядки.
- Сглобената торта се намазва от всички страни с крема.
- Отгоре се подреждат бисквитките и се посипва с ядките.
- Оставя се в хладилника за около 3-4 часа.
Сервира се с чаша кафе!
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар