14 април 2017 г.

Палачинкова торта "Импровизация"

Много шоколадова палачинкова торта. Защо "Импровизация"? Получих поръчка от съпруга ми за нещо шоколадово. Сутринта отворих хладилника, оцених ситуацията с наличните продукти и реших, че ще е палачинкова торта с много много шоколад :)
Първата ми от този род торта. 


Продукти за палачинките:
Палачинки по тази рецепта ТУК

Продукти за крема:
300 мл течна сметана с масленост 33%
300 гр течен шоколад "Нутела"
150 гр. черен шоколад

За посипване:
1,5 шепа орехови ядки
1,5 шепа суров лешник

За украса:
10 бр. бисквити "Орео"


Начин на приготвяне на крема:

  • Първата работа е да се приготви крема, той трябва да изстине и да стегне леко.
  • Загрява се на много слаб котлон сметаната, натрошения шоколад и течния шоколад. 
  • Щом шоколада се стопи, се маха от котлона и се оставя на страна да изстине.
  • Следващата стъпка е да се изпекат ядките. 
  • В сух тиган изпичаме ядките, докато не порозовеят и не придобият приятен аромат. Оставят се да изстинат напълно. След като ядките изстинат се изсипват в плик и се счукват на едро с помощта на чук за месо или точилка.
  • Изпичаме палачинките по горепосочената рецепта. При мен се получиха 31 броя с диаметър 20 см. Ако направите по размер по-големи количеството им ще намалее и  тортата ще се получи по-низка.


Сглобяване на тортата:

  • В подходяща чиния се слага една палачинка.
  • Отгоре се полива с 1-2 с.л. от крема.
  • Отново палачинка и отново от крема.
  • Всяка 5та палачинка се посипва с натрошени ядки.
  • Сглобената торта се намазва от всички страни с крема.
  • Отгоре се подреждат бисквитките и се посипва с ядките.
  • Оставя се в хладилника за около 3-4 часа.



Сервира се с чаша кафе!



Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар