5 април 2017 г.

Пилешки кюфтета с маслен пълнеж

Леко пролетно ястие от пилешко филе. 
Кюфтенцата стават много сочни, ароматни и невероятно вкусни.
Опитайте, ще ви хареса!


Продукти за каймата:
600 гр. пилешко филе
200 гр. топено сирене от кутия(Хохланд)
щипка млян черен пипер
щипка сол

За пълнежа:
150 гр. меко краве масло
2-3 кл. пресен магданоз
2-3 скл. чесън

За паниране:
1 ч.ч. галета
1 ч.л. червен пипер
½  ч.л. куркума
олио и краве масло за пържене


Начин на приготвяне:
  • Филето се смила  на ситно и се обърква с топеното сирене, черния пипер и солта. 
  • За пълнежа маслото се обърква със счукания чесън и ситно нарязания магданоз. 
  • От получената смес се правят малки "шишарки" с големина по желание. Подреждат се на дъска застлана с домакинско фолио, и се слагат във фризер,за  да се стегнат хубаво, за около 15-20 минути.
  • Галетата се обърква с куркумата и червения пипер.
  • От каймата се оформя топче с размер по желание. Ръцете периодично се топят в студена вода, за да не залепва кайма по тях. Във всяко топче се слага по едно парче от масления пълнеж и се оформят кюфтета във форма на шишарка. Овалват се в галетата и се подреждат върху дъска за рязане.
  • В тиган се загряват олио и 1-2 с.л. краве масло. Преди кюфтета да се изпържат, се овалват още веднъж  в галетата. Пържат се общо 10 минути от всички страни.
  • Подреждат се в тавичка.
  • Запичат се около 20 минути в предварително загрята на 180* фурна.
  • Сервират се с картофена пюре, в което сме сложили малко течна сметана и краве масло. С тези съставки пюрето става много нежно и ароматно.


Добър Апетит!

4 коментара:

  1. Представям си как се топи в устата кюфтенцето....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вече три пъти ги правя..толкова ги харесахме :)

      Изтриване
  2. Аура,
    чудесна плънка и интересна панировка за тези вкусни кюфтета.Плънката е като за Киевския котлет, но наистина са се получили чудесни и много ароматни кюфтета.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да,плънката е същатата, но с нея може да се експерементира по желание. Киевския се прави от цяло парче пилешко филе. Тези толкова са сполучливи, че ще се правят често при нас.

      Изтриване