Пилешки кюфтета "Птиче Мляко"
Искам да ви предложа пилешки кюфтета с ароматна плънка. Защо се наричат "Птиче Мляко" не се знае, може би защото са от пилешко месо и се получават невероятни нежни. В руската кухня присъства торта със същото название "Птиче Мляко", тя е нежна и много вкусна. Предполага се, че тези кюфтета, заради нежния си вкус, се сравняват с тази торта. От тук идва и названието им. На вкус кюфтета са сочни отвътре и с хрупкава коричка отвън. Сервирайте ги с гарнитура по ваш избор. След като ги опитах, ще си позволя да ви посъветвам да направите нежно картофено пюренце с прясно мляко и бучка масълце. Чудно ще си паснат.
Продукти за каймата:
700 гр. пилешко филе
1 средна глава стар лук
1 яйце
1 скл. чесън
2 с.л. галета
1 ч.л. сол
1 ч.л. млян черен пипер
Продукти за плънката:
2 твърдо сварени яйца
100 гр. твърд кашкавал
50 гр. меко краве масло
2 зелени лукчета
малка връзка пресен магданоз
малка връзка пресен копър
сол на вкус
Продукти за панировката:
2 яйца
1 ч.л. прясно мляко
галета
брашно
олио за пържене
Начин на приготвяне:
- Смиламе на ситно филето заедно с лука.
- Прибавяме останалите продукти и объркваме с лъжица каймата.
- Покриваме купата с чиния и я оставяме на страна.
- През това време приготвяме плънката. Яйцата и кашкавала настъргваме на ситно ренде. Към тях прибавяме на ситно нарязания лук и зелените подправки, мекото масло и солта. Объркваме хубаво. От тази смес оформяме 12 парчета във формата на малки шишарки. Подреждаме в чиния. Покриваме с домакинско фолио и оставяме за 10 минути в камерата да стегне маслото.
- В три отделни чинии приготвяне продуктите за паниране. Брашното в отделна чиния. Галетата също. Също така в отделна чиния разбиваме 2 яйца с прясното мляко.
- Каймата се разделя на 12 топки.
- Всяка топка се сплесква. По средата слагаме парче от плънката и завиваме. Оформяме продълговато кюфте.
- Овалваме първо в брашно, излишното изтупваме.
- След брашното в яиченомлечната смес и на края обилно в галета.
Красота,Аля!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Миленче!
ИзтриванеМного са вкусни, потвърждавам! И снимките го доказват, Аля - чудни са.
ОтговорИзтриванеВсички у дома сме им фенове, а аз ги пълня най-често с Моцарела.
Вариации много на тези кюфтета. Ще пробвам и с моцарела. Добра идея :)
Изтриване