19 февруари 2017 г.

Пилешки кюфтета "Птиче Мляко"

Искам да ви предложа пилешки кюфтета с ароматна плънка. Защо се наричат "Птиче Мляко" не се знае, може би защото са от пилешко месо и се получават невероятни нежни. В руската кухня присъства торта със същото название "Птиче Мляко", тя е нежна и много вкусна. Предполага се, че тези кюфтета, заради нежния си вкус, се сравняват с тази торта. От тук идва и названието им. На вкус кюфтета са сочни отвътре и с хрупкава коричка отвън. Сервирайте ги с гарнитура по ваш избор. След като ги опитах, ще си позволя да ви посъветвам да направите нежно картофено пюренце с прясно мляко и бучка масълце. Чудно ще си паснат.

Продукти за каймата:
700 гр. пилешко филе
1 средна глава стар лук
1 яйце
1 скл. чесън
2 с.л. галета
1 ч.л. сол
1 ч.л. млян черен пипер

Продукти за плънката:
2 твърдо сварени яйца
100 гр. твърд кашкавал
50 гр. меко краве масло
2 зелени лукчета
малка връзка пресен магданоз
малка връзка пресен копър
сол на вкус

Продукти за панировката:
2 яйца
1 ч.л. прясно мляко
галета
брашно

олио за пържене


Начин на приготвяне:
  • Смиламе на ситно филето заедно с лука.
  • Прибавяме останалите продукти и объркваме с лъжица каймата.
  • Покриваме купата с чиния и я оставяме на страна.
  • През това време приготвяме плънката. Яйцата и кашкавала настъргваме на ситно ренде. Към тях прибавяме на ситно нарязания лук и зелените подправки, мекото масло и солта. Объркваме хубаво. От тази смес оформяме 12 парчета във формата на малки шишарки. Подреждаме в чиния. Покриваме с домакинско фолио и оставяме за 10 минути в камерата да стегне маслото.
  • В три отделни чинии приготвяне продуктите за паниране. Брашното в отделна чиния. Галетата също.  Също така в отделна чиния разбиваме 2 яйца с прясното мляко.
  • Каймата се разделя на 12 топки.
  • Всяка топка се сплесква. По средата слагаме парче от плънката и завиваме. Оформяме продълговато кюфте.
  • Овалваме първо в брашно, излишното изтупваме.
  • След брашното в яиченомлечната смес и на края обилно в галета. 












    • Подреждаме така оформените кюфтета върху суха дъска за рязане.
    • Пържим в загрята мазнина на средна температура до златисто.
    • Сервираме топли с гарнитура по желание.
















    От всички идеи в интернета, които разгледах, се спрях на рецептата на Ирина Хлебникова.

    Добър Апетит!

    4 коментара:

    1. Много са вкусни, потвърждавам! И снимките го доказват, Аля - чудни са.
      Всички у дома сме им фенове, а аз ги пълня най-често с Моцарела.

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Вариации много на тези кюфтета. Ще пробвам и с моцарела. Добра идея :)

        Изтриване