18 февруари 2017 г.

Олади с прясно мляко и мая

Руската кухня разполага с невероятното количество на рецепти за олади. Много ги обичам от дете. За оладите се използва кисело мляко, прясно мляко или вода. Днешните са с прясно домашно млекце. 
Лесни, бързи и вкусни! 
Идеални за сутришна или следобедна закуска.


Чаена Чаша-250 мл
Продукти:
500 гр брашно
1 с.л. суха мая
2 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
ванилия
2 с.л. захар
0,5 ч.л. сол
2 с.л. олио
олио за пържене


Начин на приготвяне:
  • Към топлото мляко слагаме захарта, маята и 1 ч.ч. предварително пресято брашно. Разбъркваме. Покриваме с домакинско фолио и оставяме да направи шапка за около 30 минути.
  • Яйцата се разбиват леко с вилица.
  • След като минат 30 минути слагаме разбитите яйца, останалото пресято, брашно, сол, ванилията и олиото. 
  • Хубаво объркваме. Получава се гъсто тесто. Покриваме купата с тестото с фолио и оставяме да втаса за около половин час. 
  • Загряваме олио около 1 пръст в подходящ тиган. С помощта на супена лъжица пускаме по малко от сместа в олиото. Пържим на среден котлон до златисто от двете страни.

Сервираме поръсени с пудра захар, мед или сладко.



Добър Апетит!

4 коментара:

  1. Харесваме подобни закуски. Чудни са.

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм ги видяла, не съм ги видяла, не съм, не съм, не съъъм... Защото ми се доядоха на мига. :))
    Къде сложи огледалото, Аля? ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тук огледало няма :) Снимано е в кутия(лайт бокс). Естественна светлина от голям прозорец. ))

      Изтриване