Зелени ябълки с мента

Това е една  рецепта на моя мъж. Когато ми каза, че ще ми направи ябълки със сол, помислих, че се шегува. Но се оказа  страхотно ястие или мезе, както ти е удобно, приятелю. Вкуса на ябълката страхотно се съчетава със солта и лимоновия сок, а ментата допълва този вкус.
Та да започнем процеса.


Продукти:
4-5 ябълки зелени, но сладки
1 лимон
суха/прясна мента
сол


Начин на приготвяне:
Измитите ябълки се почистват от семките и се нарязват на полумесеци. Подреждат се в чиния за сервиране. Поръсват се с лимонов сок, сол и на края със суха мента. Ако нямате суха, тогава със ситно нарязана прясна. Оригинала е със суха.
Една невероятно вкусна рецепта от Азербайджан.



Добър Апетит!

Коментари

  1. Ами простотата на нещата! Убедена съм, че е чудесна и тъй като имам всичко необходимо, утре това ще замезваме пред телевизора. Поздрави, Аура! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, така е. Колко е по простичка рецептата, толкова е по вкусна. Обожава такива нещица, особено вечер пред телевизора. Така си ги хапваме ние.
      Поздрави мила!

      Изтриване
  2. А, този твой съпруг май се познава със моя, Аля! ;))) Такова мезе той знае от дядо си, който редовно си го приготвял за ракийката. Аз пък на ябълки добавям млян розов пипер и сушени латинки.
    Чудни резенчета си запечатала с обектива!
    Гушкам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ирма!
      Света е малък нали?...Тез мъже винаги измислят такива вкусотии..
      Прегръдки и от мен, миличка!

      Изтриване
  3. Вярвам ти, Алечка, и ще опитам непременно! Дано си открия и суха мента, а защо не да си стрия и от някое пакетче с чай? ;)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това за чая не се бях сетила, Герганче. Защо пък не...Непременно ми напиши какво се е получило..
      Прегръщам те миличка!

      Изтриване
  4. Аля, чудесна идея!
    С удоволствие ще я опитам, защото ментата
    е сред любимите ми подправки :)
    Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Гледай ти какви идеи! Страхотно! Прекрасен декември, Алия! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. я че интересно това мезе,Аура,трябва да се опита някой ден,благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Ама че странно нещо. Ще опитам да знаеш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И опитах:) ама с червени, не много сладки ябълки. На мен ми хареса, на Росен - не, ама той не обича "странните неща":))

      Изтриване
    2. :)))))))))))))))))))))).....
      Сладури...:)))) Обичам Ви!!!

      Изтриване
  8. Човек винаги може да научи нещо ново и интересно!
    Ще опитам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тилия!!!
      И от мен поздрави и прегръдки от дъждовния Баку!!!

      Изтриване
  9. Ех, че интересно! Навява ми един спомен - навремето, когато ходехме по студентски бригади, в един консервен комбинат правеха за Русия консервирани ябълки по рецепта, приличаща на нашите кисели краставички. Явно си е традиция ябълката да се консумират като мезе...
    Благодаря за рецептата, Аура!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, тука на пазаря хората продават такива ябълки за които пишеш. Обожавам ги, наричат ги "Мачьонъе яблоки". За такава туршия си трябва специален сорт. Много са вкусни.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации