Зелени ябълки с мента
Това е една рецепта на моя мъж. Когато ми каза, че ще ми направи ябълки със сол, помислих, че се шегува. Но се оказа страхотно ястие или мезе, както ти е удобно, приятелю. Вкуса на ябълката страхотно се съчетава със солта и лимоновия сок, а ментата допълва този вкус.
Та да започнем процеса.
Продукти:
4-5 ябълки зелени, но сладки
1 лимон
суха/прясна мента
сол
Начин на приготвяне:
Измитите ябълки се почистват от семките и се нарязват на полумесеци. Подреждат се в чиния за сервиране. Поръсват се с лимонов сок, сол и на края със суха мента. Ако нямате суха, тогава със ситно нарязана прясна. Оригинала е със суха.
Една невероятно вкусна рецепта от Азербайджан.
Добър Апетит!
Ами простотата на нещата! Убедена съм, че е чудесна и тъй като имам всичко необходимо, утре това ще замезваме пред телевизора. Поздрави, Аура! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеМарте, така е. Колко е по простичка рецептата, толкова е по вкусна. Обожава такива нещица, особено вечер пред телевизора. Така си ги хапваме ние.
ИзтриванеПоздрави мила!
А, този твой съпруг май се познава със моя, Аля! ;))) Такова мезе той знае от дядо си, който редовно си го приготвял за ракийката. Аз пък на ябълки добавям млян розов пипер и сушени латинки.
ОтговорИзтриванеЧудни резенчета си запечатала с обектива!
Гушкам те!
Благодаря, Ирма!
ИзтриванеСвета е малък нали?...Тез мъже винаги измислят такива вкусотии..
Прегръдки и от мен, миличка!
Вярвам ти, Алечка, и ще опитам непременно! Дано си открия и суха мента, а защо не да си стрия и от някое пакетче с чай? ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Това за чая не се бях сетила, Герганче. Защо пък не...Непременно ми напиши какво се е получило..
ИзтриванеПрегръщам те миличка!
Аля, чудесна идея!
ОтговорИзтриванеС удоволствие ще я опитам, защото ментата
е сред любимите ми подправки :)
Прегръдка от мен!
Да напишеш дали ти хареса..
ИзтриванеПоздрави!!!
Гледай ти какви идеи! Страхотно! Прекрасен декември, Алия! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеНали?...:))))
ИзтриванеИ на теб..обожавам декември...
я че интересно това мезе,Аура,трябва да се опита някой ден,благодаря!
ОтговорИзтриванеОпитай Роси, страхотно е :))))
ИзтриванеАма че странно нещо. Ще опитам да знаеш.
ОтговорИзтриванеСтранно и вкусно!!!
ИзтриванеИ опитах:) ама с червени, не много сладки ябълки. На мен ми хареса, на Росен - не, ама той не обича "странните неща":))
Изтриване:)))))))))))))))))))))).....
ИзтриванеСладури...:)))) Обичам Ви!!!
Човек винаги може да научи нещо ново и интересно!
ОтговорИзтриванеЩе опитам!
Поздрави!
Благодаря, Тилия!!!
ИзтриванеИ от мен поздрави и прегръдки от дъждовния Баку!!!
Ех, че интересно! Навява ми един спомен - навремето, когато ходехме по студентски бригади, в един консервен комбинат правеха за Русия консервирани ябълки по рецепта, приличаща на нашите кисели краставички. Явно си е традиция ябълката да се консумират като мезе...
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, Аура!
Вили, тука на пазаря хората продават такива ябълки за които пишеш. Обожавам ги, наричат ги "Мачьонъе яблоки". За такава туршия си трябва специален сорт. Много са вкусни.
Изтриване