Киш с киноа, гъби, броколи и пиле

Преди полвин година киноа влезе в нашия дом, като един от любимите ни продукти. С него може да се приготвят много вкусни и интересни ястия. Една такава рецепта ще ви представя днес. Това е киш с киноа, гъби, броколи и пиле. Невероятно нежен и много ароматен.

Продукти за 6 порции за форма с размери 21см х 21см

За основата:

1/2 ч.ч. киноа(при мен черно)

1 ч.ч. вода

1 яйце

50 гр кашкавал "Гауда"

За плънката:

200 гр гъби печурки

300 гр броколи

200 гр пилешко филе

5 яйца

1/2 ч.ч течна сметана с масленост 10 %

1/2 ч.л. индийско орехче

2 с.л. пресен магданоз

щипка сол

щипка черен пипер

70 гр моцарела

Начин на приготвяне:

  • Киноа се залива с вода и се сварява около 15-20 минути, до пълното попиване на течността. След което се охлажда.
  • Добавя се разбито яйце и кашкавала на ситно ренде.
  • Сместта се обърква и се разпределя във формата, като с помощта на лъжица се оформят ръбове.
  • Запича се за 10 минути на 190 градуса. Изважда се и се охлажда 10 минути.
  • Гъбите се нарязват на пластинки, подреждат върху застлана с хартия за печене тава. Поръсват се със сол и черен пипер. Запичат се 20 мнути на 200 градуса.
  • Пилешкото филе се нарязва на тънки малки ивички и се запича на сух тиган до зачервяване от всичките страни.
  • Броколите се подваряват във вряща вода за около 1-2 минути и се прецеждат от водата. Охлаждат се.
  • Яйцата се разбиват заедно с течната сметана.
  • Слагат се индийското орехче, солтта, черният пипер, магданоза и се разбърква.
  • Гъбите, броколите и пилешките късове се подреждат върху основата от киноа.
  • Заливат се със сместта от сметаната и яйцата.
  • Отгоре се подреждат парчетата моццарела.
  • Запича се при температура 190 градуса 30-35 минути до златисто.
  • След изхпичане киша се охлажда за 10 минути и се сервира нарязан на подходящи парчета.

Добър Апетит!

Коментари

Популярни публикации