11 април 2016 г.

Пролетни картофи с чесън и копър

Поста продължава и днес предлагам да си направим за обяд  постни картофки
овкусени с пресен чесън и копър.


Продукти:
1 кг картофи
1 гл. стар лук
1/2 вр. пресен копър
2 стръка пресен чесън
4-5 с.л. олио
черен пипер на вкус
сол на вкус


Начин на приготвяне:

Избираме картофи с големина на яйце. Без да се белят се сваряват.  

Докато се варят картофите, запържваме ситния лук в олиото. Когато лука започне да придобива златист цвят, към него слагаме ситния копър и наситнения чесън. 
Поръсваме с черния пипер и сол на вкус и задушаваме още 1 минута.


Щом картофите се сварят изсипваме горещата вода и сипваме студена. 
Оставяме на страна за 5 минути. След което се обелват внимателно. 
 Към чесновата смес слагаме обелените картофи и обръщаме за 1 минута на слаб котлон.
Нашите картофи са готови за консумация.


Добър Апетит! 

6 коментара:

  1. Чудни картофки ! Аз ги правя направо задушени без предварително сваряване.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооооо, варианти много и всички са вкусни!

      Изтриване
  2. Много вкусни, свежи, пролетни и ароматни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пролетта е вече тук! Прегръдки от Баку!

      Изтриване
  3. Свежи, ароматни и засищащи! Стават и за салатка и за основно ястие. Аз им добавям накрая опукани в масло семена синап - страхотен аромат придават. Ама сега не става, че на синапа по-му върви маслото. :)))
    При нас на пазара вече има пресни картофки, но ние още си дояждаме старите, зимни, Аля.
    Поздрави и много усмивки от България! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това за синапа непремено ще се опита, миличка!
      Поздрави на семейството ви от нас!
      Прегръдки топли!

      Изтриване