Пирог с месо
Една вкусна и лесна рецепта или както го определи едно другарче:"У-НИ-КАЛ-НО!"..Това е пирог с месо. За това тесто плънката може да бъде по ваш избор и ви уверявам, че ще имате винаги отличен резултат. Направете го за вечеря и докато пирога се пече, нарежете една салатка.
Продукти:
За тестото:
200 гр. заквасена сметана
200 гр. майонеза
3 яйца
9 с.л. брашно
1 пакетче бакпулвер
За пълнежа:
500 гр. кайма
1 гл. стар лук
2 твърдо сварени яйца
1 суров картоф
3-4 с.л. олио
сол
млян черен пипер
Начин на приготвяне:
Плънката:
Лука нарязваме на ситни кубчета и запържваме до леко златисто в олиото.
Слагаме каймата и я задушава, докато не се изпари цялата течност, която
каймата ще си пусне. Към запържената и леко изстинала кайма
настъргваме на едро ренде яйцата, посоляваме, поръсваме с чер.пипер -
хубаво разбъркваме.
Тестото: Към заквасената сметана
прибавяме майонеза и с помоща на тел или вилица хубаво разбъркваме.
Слагаме яйцата, разбъркваме. Добавяме брашното и бакпулвера. Тестото
трябва да се получи като за кекс.
За това количество тесто е
подходяща тава с размер като за печка "Ряховец". За голяма печка винаги
правя двойна доза тесто и плънка. В тавата слагаме хартия за печене.
Изсипваме полвината от тестото. Настъргваме суровия картоф върху
тестото, на едро ренде. Върху него разпределяме цялата плънка. Отгоре
слагаме останалото тесто.
Печем на 160*-180*.
Добър Апетит!
Вече съм ти казвала колко ми харесва този пирог (при мен с млечна плънка), но не мога да го подмина тук без коментар :) Ами уникален ще е, как няма да е, с такова тесто направо ще ми запее! Обезателно ще го пробвам и с твоята плънка, Аурелия, само да се наканя някой ден. Снимките ти са вълшебни!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Ирма, прегръдки и целувки от много много горещия Баку :))))
ИзтриванеДаже и в момента си хапвам от този пирог с тараторче, наистина е уникален!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Весе...Да ти е сладко!
Изтриване