Лучена салата
Още една рецепта от Азербайджан. Лесна и вкусна за тези които обичат лук.
Лучена салата от свекито..
Продукти:
3-4 гл стар лук
наршара(сос от нар) 1-2 с.л.
сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Почистения и измития лук се нарязва на тънки полумесяци.
- Осолява се и се намачква с ръка.
- Към лука се прибавя 1-2 с.л. наршараб, разбърква се и се оставя за 15 минутки в хладилника.
- Много подходяща салатка за месото.
- Наршараба е сгъстен сок от нар.
- В Азербайджан се ползва много за приготвяне на месо и риба. А също така и когато се сервират такива ястия. В тази салата може да се ползва и такъв от червени сливи.
Добър Апетит!
Така и не съм я направила още тази лесна салатка. Но защо ли соса от нар, който съм купила не изглежда така, като твоя, а по-скоро прилича на редуциран, сгъстен оцет, с консистенция на мед, с тъмен кафеникав цвят и киселее.
ОтговорИзтриванеЗащото Весе. моя е домашен :))))...Когато дойда ще ти докарам :)))
ОтговорИзтриванеРазкош! Също като течни рубини, мечтая да го опитам, всъщност ако ми кажеш как се приготвя, понеже тук има много нар, мога да си го направя и сама?
ОтговорИзтриване