Лозови листа
Сърмите са ми любимо ястие от дете. Дали са със зеле, лозови листа или други зелнии не е от значение, особено ги обичам на следващия ден, студени. Всеки си е с бръмбарите .
Ето една лесна и евтина рецепта за съхраняване на лозови листа.
Продукти:
Лозови листа
пластмасово шише от минерална вода(в случая)
една дървена лъжица с дълга тънка дръжка
Начин на приготвяне:
Отивате на лозето или във вашата градина, ако имате такава. Може и при комшията . Накъсвате си листа според вашето предпочитание. Аз взимам средните и малките, те са по сочни и няма да са жилави, когато ги сготвя. Взимате по няколко листа и ги завивате на рулце и пъхате в шишето(желателно да е сухо). Моето се испоти докато слагах листата, при нас е голяма жега. С помоща на дръжката на дървена лъжица ги натъпквате вътре и така докато не се напълни. Затваряте с капачката и слагате на хладно.
Когато дойде зимата, отрязвате дъното, вадите листата, попарвате ги с вряла и вода и си правите сърми с пресен лозов лист. Те това е!
Добър Апетит!
Ето една лесна и евтина рецепта за съхраняване на лозови листа.
Продукти:
Лозови листа
пластмасово шише от минерална вода(в случая)
една дървена лъжица с дълга тънка дръжка
Начин на приготвяне:
Отивате на лозето или във вашата градина, ако имате такава. Може и при комшията . Накъсвате си листа според вашето предпочитание. Аз взимам средните и малките, те са по сочни и няма да са жилави, когато ги сготвя. Взимате по няколко листа и ги завивате на рулце и пъхате в шишето(желателно да е сухо). Моето се испоти докато слагах листата, при нас е голяма жега. С помоща на дръжката на дървена лъжица ги натъпквате вътре и така докато не се напълни. Затваряте с капачката и слагате на хладно.
Когато дойде зимата, отрязвате дъното, вадите листата, попарвате ги с вряла и вода и си правите сърми с пресен лозов лист. Те това е!
Добър Апетит!
Ал, чувала съм да се слага и сол, така запазват ли се?
ОтговорИзтриванеДа запазват се, някой им режат дръжките. От свекърва ми съвет имам, да ги слагам с дръжките.
ИзтриванеОК
Изтриване