Пилешки кюфтета с кашкавал
Продукти:
0,500 гр.пилешко месо(аз използвах бялото месо)
1 яйце
1 средна глава лук
2 филии бял хляб
100 гр.кашкавал
черен пипер
сол
брашно за паниране
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Месото, лука, хляба се смилат през месомелачката през по-дребната цедка. Към получената смес се слага яйцето, черния пипер, солта, кашкавала на едро ренде. Омесваме хубаво каймата. Оформяме кюфтета и ги овалваме в брашното. В тигана загряваме олиото и изпържваме кюфтетата. Обикновенно ги сервирам с пресни зеленчуци.
Добър Апетит!
Много сочни!..Другия път може месцето да е кълцано:),прегръдка Аура!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеМоже и кълцано :)))..вариантите са бол..:)))
Много обичам пилешки кюфтенца и моят фаворит са с рендосани тиквички в каймата. А твоите изглеждат толкова сочни, Аурелия и тази слънчева снимка... добре че не съм наблизо ;)))
ОтговорИзтриванеНаздраве от мен!
Това с тиквичките звучи вкусно, трябва да пробвам и тоз вариант..:))
Изтриване