Гъбен пастет с извара

Обичам пастети във всякакви вариации. 

Днес на масата ни присътста гъбен пастет с извара. Много нежен, ароматен и невероятно вкусен. А и много лесен за приготвяне.

Продукти:

300 гр печурки

150 гр. извара с масленост 5 %

1 гл. лук

1 среден морков

1 ч.л. зехтин

сол, черен пипер  и подправки на вкус

Начин на приготвяне:

  • Нарязаните гъби, лука и моркова се задушават в 1 ч.л. зехтин около 5-7 минути под капак на среден котлон.
  • Слага се сол, черен пипер, подправки и се задушава още 5-7 минути. 
  • Гъбената смес се оставя на страни до пълното й изстиване.
  • 2/3 от сместта заедно с изварата се пасира до хомогена пастетна смес.
  • Останалите гъби се пасират по-наедро така, че да останат малки парченца гъби.
  • Смесват се двете смеси.
  • Ако е нужно се посолява още малко.
  • Сервира се с безглутенови крекери.
Добър Апетит!

Коментари

  1. Интересен пастет, сигурна съм, че е вкусен, тъй като всички продукти в него харесвам. Много красива лъжичка. поздрави, Аура!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много! Да наистина е вкусен, нещо по-раздично :))

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации