Гъбен пастет с извара
Обичам пастети във всякакви вариации.
Днес на масата ни присътста гъбен пастет с извара. Много нежен, ароматен и невероятно вкусен. А и много лесен за приготвяне.
Продукти:
300 гр печурки
150 гр. извара с масленост 5 %
1 гл. лук
1 среден морков
1 ч.л. зехтин
сол, черен пипер и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
- Нарязаните гъби, лука и моркова се задушават в 1 ч.л. зехтин около 5-7 минути под капак на среден котлон.
- Слага се сол, черен пипер, подправки и се задушава още 5-7 минути.
- Гъбената смес се оставя на страни до пълното й изстиване.
- 2/3 от сместта заедно с изварата се пасира до хомогена пастетна смес.
- Останалите гъби се пасират по-наедро така, че да останат малки парченца гъби.
- Смесват се двете смеси.
- Ако е нужно се посолява още малко.
- Сервира се с безглутенови крекери.
Добър Апетит!
Интересен пастет, сигурна съм, че е вкусен, тъй като всички продукти в него харесвам. Много красива лъжичка. поздрави, Аура!
ОтговорИзтриванеБлагодаря много! Да наистина е вкусен, нещо по-раздично :))
Изтриване