Изварени гевречета с чесън и копър

Привет на всички!

От четири месяца насам, преминах на здравословно хранене. Свалих вече 13 кг и съм невероятно щастлива от това, че най сетне успях. Успях благодарение на това, че  погледнах по нов начин върху това какво ядем, как се храним, как живеем. Днес ще ви представя една рецепта на изварени гевречета, които станаха любими не само на мен но и на всички в семейството ми. Много ароматни, полезни и вкусни!


Продукти:
200 гр. извара с 5 % масленост(може и повече)
70 гр оризово брашно
100 гр. рендосан на едро кашкавал
1 яйце
2 скд. чесън
1/2 вр. пресен копър нарязан на ситно
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. псилиум(може и без него)
щипка сол
За поръсване:
2 с.л. рендосан на ситно кашкавал
1 яйце
2 с.л. сусам


Начин на приготвяне:
  • Смесват се всички продукти. Омесва се меко тесто.
  • Тавата за печене се застила с хартия за печене.
  • Оформят се 4 геврека, като ръцете леко се потапят в студена вода.
  • Гевреците се намазват с разбито яйце. Gоръсват се с кашкавал и сусам.
  • Пекат cе в предварително загрята на 180* фурна, около 30-40 минути до златисто.

P.S. Вместо 100 гр обикновен кашкавал, използвах микс от итальянски сирена, станаха чудесни, ароматни и вкусни.
Добър Апетит!

Коментари

Популярни публикации