Печена агнешка плешка с гъби

Агнешкото е на почит в нашия дом. И днес за обяд си  направих ме печена агнешка плешка с гъби. Много лесна рецепта и най-вече бърза. Изключението прави  времето за печене. 
Но ако разполагате с такова, поглезете домашните си с вкусотия, като тази.

Продукти:
Агнешка плешка около 2 кг
300 гр гъби печурки
50 гр ракия
1 с.л. мащерка
3 с.л. меко топено краве масло(може и обикновено)
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. млян черен пипер
2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
  • Плешката хубаво се измива и се подсушава с кухненска хартия.
  • В купичка се смесват, мащерката, солта, черния пипер.
  • Плешката се намазва хубаво с ракията.
  • След което с микс от сухи подправки.
  • Мекото масло се смесва с червения пипер и се разпределя от всички страни по месото.
  • Плешката се слага в подходяща тава. 
  • Около месото се подреждат измитите гъби направо цели, ако не са много големи.
  • Сипва се 150 мл вода.
  • Покрива се с алуминиево фолио.
  • Пече се на 200* около 2 часа до хубава коричка, като от време на време се полива със соса.
  • Сервира се с варен ориз и салата по желание.
  • Бърза и лесна рецепта.
Добър Апетит!

Коментари

Популярни публикации