Американски месен хляб

Днес на вашето внимание ви представям едно много вкусно месно хлебче по американски. Сочно, ароматно и вкусно!


Продукти:
600 гр телешка кайма
3 филии бял хляб
100 мл прясно мляко
2 яйца
50 гр пармезан
1/2 връзка пресен магданоз
сол на вкус
щипка млян черен пипер
150-200 гр бекон нарязан на тънки ленти


За соса:
4 с.л. кетчуп
2 с.л. горчица
2 с.л. кафява захар



Начин на приготвяне:
  • Хляба се залива с прясно мляко. Престоява така около 10 минути и се слага към каймата заедно с млякото.
  • Добавят се 2 яйца, настърган на ситно ренде пармезан, нарязания на ситно магданоз, сол на вкус и млян черен пипер.
  • Всичко хубаво се омесва на ръка.
  • Оформяме каймата във вид на овален хляб( нещо като "Добруджа") в тавата от фурната застлана с хартия за печене.
  • Отгоре слагаме ленти бекон,една по една. Трябва да увием нашето хлебче от всички страни с бекон.

  • В купичка смесваме всички съставки за соса и разбъркваме хубаво с вилица.
  • С помощта на четка месното хлебче се намазва  от всички страни с 1/2 от соса. Слага се да се пече в предаварително загрята на 180 градуса фурна.
  • Пече се 40 минути, след което се изважда и още веднъж се намазва с останалия сос.
  • Пече се още 20 минути. 
  • Сервира се с картофено пюре по тази рецепта ТУК


Добър Апетит!




Коментари

Популярни публикации