Мини банички на тиган за закуска

Живота ни постави изпитание. Всички стоим по домовете си да запазим живота на близките си и естественно своя. В тези тежки за всички нас дни все пак трябва да се яде. Една много лесна и бърза рецепта за сутрешна закуска.
Мини банички на тиган.


Продукти:
Лаваш/Турски кори
2 кренвирша
100 гр. кашкавал Гауда
30 гр. краве масло

Начин на приготвяне:
  1. Кренвиршите и кашвакала се нарязват на малки кубчета.
  2. В средата на кората се слагат 1/2 кренвирш и малко от кашвала, резенче масло. Завиват се на треъгълници.
  3. Изпичат се на средно загрят тиган с малко масълце до златисто.
  4. Закуската е готова!
P.S. Лаваш е вид хляб в Азербайджан-много тънки кори от тесто, които се изпичат на сух тиган. Може да ползвате одрински кори за баница, те са малко по-дебели от класиката.
Размера на баничките според вашето желание.

Добър Апетит!

Коментари

  1. Чудесна идея, Аля!
    Бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нищо особенно, но пък е лесно, вкусно и малко разнообразие за семейството. Да сме всички живи и здрави!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации