Картофено пюре по френски начин

Поради интерес към картофеното пюре, което приготвям, пускам една малка и вкусна рецепта за него. Тази рецепта я подхванах от един кулинарен канал, който имаме в къщи. Съвсем случайно се натъкнах на предаването в което приготвяха това пюренце по френски начин. Много нежно, вкусно и въздушно се получава без да прилагаме много уреди и умения за направата му.

Продукти:
5 средни на големина картофа
100 мл течна сметана с масленост не по-малка от 30%
100 гр краве масло(истинско, с поне 85% масленост)
сол на вкус



Начин на приготвяне:
  1. Картофите хубаво се обелват, измиват се.
  2. Слагат се да се сварят както са така цели. Водата трябва да ги покрива.
  3. След като много добре омекнат, водата се изсипва от тях, като се запазва около 50 гр от нея.
  4. Хубаво се намачкват с преса за картофено пюре. Използва се само преса.
  5. Сметаната се обърква със запазена течност от картофите и се загрява на котлона или микровълновата фурна толкова, че да излиза пара от нея.
  6. Към картофите се слагат по малко от маслото и горещата сметана, и с помощта на голяма лъжица се разбърква интенсивно. 
  7. В резултат на бъркане пюрето става много пухкаво и въздушно.
  8. Слага се сол на вкус и готово.
Една много много лесна и много вкусна рецепта за картофено пюре. 


Добър Апетит!

Коментари

  1. Най-вкусното пюре от картофи!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина е чудесно това пюре Аля.Записвам рецептата за проба, правила съм го само с масло и прясно мляко, но този вариант е по - добър според мен.
    Поздрави и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да и аз правих преди с прясно мляко, но варианта с течна сметана е много много по-добър. Пюрето става много пухкаво и ароматно. Поздрави и да сме живи и здрави!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации