Канелени кифлички

Производители на брашна понякога слагат рецепти върху опаковките на продукцията си. Винаги чета рецептите и след като преценя на мой вкус, че от това може да стане нещо, хващам се за работа. Ето, че и днес открих една прекрасна рецепта за невероятните канелени кифлички. Горещо ви ги препоръчвам още повече, че  направата им отнема съвсем малко време за исключение на 2 часа, когато втасват. От тази порция се получават 8 средни на големина кифлички.

Продукти:

200 гр брашно

50 гр краве масло

120 гр кафява захар

100 мл прясно мляко

1 яйце

1 ч.л. суха мая

1 ч.л. канела

1/3 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

  • В топлото мляко сипваме 20 гр захар и маята. Разбъркваме докато не се разтопи захарта и маята.
  • Брашното се пресява в подходяща купа.
  • Към него се слагат млякото с маята, яйцето, 25 гр разтопено краве масло, сол,
  • Омесва се меко нелепнещо тесто. Повече брашно не се добавя.
  • Омесва се докато тестото не почне да се отлепва от стените на купата.
  • Аз използвам ръчен миксер с бъркалки за тесто.
  • Готовото тесто се покрива с чиста кърпа и се оставя така на страни за около 2 часа да втаса.
  • Останалата захар се омесва с канелата.
  • Останалите 25 гр масло се разтопяват в микровълновата или на котлона.

  • Втасалото тесто се разточва на правоъгълник с дебелина 5мм.
  • Намазва се отгоре с разтопено масло и се поръсва с канелената захар.
  • Завива се на стегнато руло.
  • Готовото руло се нарязва на еднакви пънчета. Използвайте обикновен конец за нарязването им. Кифличките ще са с хубава форма.
  • Тавата се покрива с хартия за печене или силиковново килимче.
  • Кифличките се подреждат с разреза на горе, като между тях им се оставя разтояние.
  • Фурната се включва на 50*. Тавата с кифличките се слага във фурната за 20 минути.
  • След което фурната се увеличава на 180*.
  • Кифличките се пекат около 15 минут.
  • След като са готови се подреждат върху метална скара до пълното им изстиване.
  • Поднасят се поръсени с пудра захар.

Невероятно ароматни и нежни кифиличка за закуска или за следобедно кафе.

Бон Апетит!

Коментари

  1. Чудесни са! И аз запазвам рецепти от продукта, обикновено и на пакета брашно слагат, понякога са добри попадения. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации