Изварени бухти - Сърники с оризово брашно
Днес за закуска ще се хапват Изварени бухти или както в Русия ги наричат "Сърники". За сърники има много вариации, аз ви предлагам глютен фри рецепта. На вкус са много крехки,топят се в устата.
Продукти:
300 гр извара с масленост 5 %
1 яйце
60 гр оризово брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 с.л. зехтин
1 с.л. заквасена сметана
Начин на приготвяне:
- Изварата се смесва с яйцето.
- Бакпулвера се смесва с брашното. Сипват се към изварата.
- Омесва се меко и лепнещо тесто с помощта на лъжица.
- Плота се посипва с оризово брашно съвсем леко.
- От тестото се оформя саламче, което се нарязва с нож на еднакви парчета.
- Всяко парче се оформя нещо като кръгло кюфте.
- Изпичат се в 1 с.л. зехтин, в тиган с незалепващо покритие, до златисто.
- Сервират се топли с 1 с.л. заквасена сметана.
Добър Апетит!
Здравейте. Изглеждат уникално.
ОтговорИзтриванеИмам само един въпрос - може ли да заменя оризовото брашно с царевично, например?
Благодаря ви и поздрави!
Здравейте и много ви се извинявм,че чак сега ви отговарям. Не съм опитвала с царевично. Опитайте, но първо: трябва да е много ситно смляно и второ: ще се промени вкуса определенно.
Изтриване